XS
SM
MD
LG

Crnogorski rukometni čas

Crna Gora u Sarajevu savladala Bosnu i Hercegovinu (36:25) i ostvarila drugu pobjedu u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.

„Lavovi“ su u velikom stilu osvojili Sarajevo – pobjeda protiv Bosne i Hercegovine 36:25 (21:11), druga u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine, predstavlja možda i ključni korak ka plasmanu na šampionat koji će biti održan u Njemačkoj.

Na teškom gostovanju koje je prije početka kvalifikacija označeno kao najvažnije u borbi za plasman na EHF Euro, izabranici selektora Zorana Roganovića, odigrali su sjajan meč, u kojem su od starta znali što žele i još jednom potvrdili da su postali ozbiljna evropska selekcija.

I Slovenija je opravdala ulogu favorita na Kosovu (29:24), pa je sada gotovo izvjesno da će dvomeč tih selekcija u martu naredne godine odlučivati o prvom mjestu u grupi.

Miloš Vujović je bio najefikasniji sa osam golova, Nemanja Grbović je postigao sedam, a Branko Vujović četiri gola. Nebojša Simić je imao sedam odbrana, uključujući i sedmerac.

Nakon prvih 30 minuta, publika u dvorani „Mirza Delibašić“ morala je da se pomiri sa porazom – u 7. minutu bilo je 4:3 za naše momke, da bi Čepić u 10. pogodio za 7:3 i natjerao selektora domaćina Irfana Smajlagića da zatraži tajm-aut.

Ni to nije pomoglo, Grbović je u 14. minutu pogodio za 10:4, a potom postigao dva vezana gola za vođstvo 15:8 u 23. minutu. Na velikom odmoru prednost je je bila dvocifrena (21:11), uz šest golova Grbovića i pet Miloša Vujovića.

Sve što je domaćin uspio da uradi u nastavku bilo je da poslije serije 4:1 smanji na sedam razlike (22:15) u 36. minutu, ali Crna Gora je ubrzo uzvratila i preko Branka Vujovića koji je osvojio loptu i pogodio prazan gol ponovo došla do dvocifrene prednosti (29:19) u 47. minutu.