XS
SM
MD
LG

Paljani stali u Foči

U okviru 6. kola Druge lige futsalera Republike Srpske grupa "Jug" sinoć u Foči futsaleri Medicinskog fakulteta u otvorenoj i sadržajnoj utakmici gdje je viđeno i 13. pogodaka savladali su KMF "Jahorinu" sa 8:5 (2:2). Tako su Paljani posle pet pobjeda zaredom prvi put ove sezone teren napustili pognute glave.

Domaćini su bolje ušli u meč preko Dejana Smiljanića u 7. i Darija Blagojevića u 15. minuti poveli su 2:0. ali Miloš Košarac u 16. i Nemanja Lukić u 19. minutu vratili su nadmetanje na početak pogodili su za izjednačenje 2:2 i sa tim rezultatom otišlo se na odmor.

U nastavku je je viđena goleada, šest pogodaka u mreži Paljana, a tri u "kanapi" domaćina.

Jahorini je vodstvo donio drugim golom Nemanja Lukić u 23 minutu, ali su domaćini minut kasnije izjednačili preko Dejana Simovića.

Sredinom poluvremana, tačnije u dva minuta (28' i 29') viđena su tri gola dva puta za domaćine "trese" Dimitrije Ostojić, a za izabranike Bojana Brčkala svoj trći pogodak postiže Nemanja Lukić.

Dva minuta kasnije kapiten fočanskih futsalera Stefan Bokonjić pogodio za 6:4 ali Marko Vuković pospremio je loptu u vlastitu mrežu i autogolom vraća Jahorinu na -1 (6:5).

U nastavku, Paljani su sve učinili da naprave preokret, igraju i sa "viškom" ali stiže kazna te Filip Filipović u 34. i 39. minuti matirao je odbranu gostiju i postiže konačni razultst 8:5 i tako potvrćuje pobjedu fočanskih medicinara.

Posle odigranih 6. kola Jahorina je prva sa 15. bodova tri više u odnosu na trebinjski KMF Akademac, a narednog vikenda će dočekati u komšijskom derbiju futsalere Glasinca.

Pred oko 150. gledalaca meč su sudili: Marko Domazet (Istočna Ilidža) i Bojan Pejić (Sokolac), a ekepe su igrale u sastavu:

Medicinski fakultet: Darko Krnojelac, Dejan Simović, Dimitrije Ostojić, kapiten Stefan Bokonjić, Dario Blagojević. Dragan Vilotić, Filip Filipović, Miloš Aćimović, Nemanja Smiljanić, Miloš Kulić, Marko Vuković

Jahorina: Milenko Ristivojević, Nemanja Lukić, kapiten Miloš Košarac, Nebojša Ćorović, Marko Pandurević, Miloš Baričanin, Vladimir Čavarkapa, Simon Brčkalo, Aleksa Tešanović, Nikola Lazarević, Nikola Cicović, Danijel Trbo

U ostalim su mečevima pomenutog 6. kola kola u komšijsko-hercegovačkom derbiju u Trebinju Akademac je bio bolji od Ljubinja i slavi sa 7:3 (2:2) u Vojkovićima Tango je u meču sa Radničkim (Novo Goražde) bio je ubjedljiv i trijumfuje sa 7:1 (5:1), a na Sokocu Glasinac je savladao Kalinovik rezultatom 6:2                                               


Medi. fakultet 8 : 5 Jahorina
Glasinac 6 : 2 Kalinovik
Akademac 7 : 3 Ljubinje
Tango 7 : 1 Radnički
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Jahorina 6 5 0 1 15
2 Akademac 6 4 0 2 12
3 Tango 6 3 1 2 10
4 Medi. fakultet 6 3 1 2 10
5 Glasinac 6 3 1 2 10
6 Kalinovik 6 2 1 3 7
7 Radnički 6 2 0 4 6
8 Ljubinje 6 0 0 6 0