XS
SM
MD
LG

Pobednički pehar otputovao u Čajniče

Biblioteka, Čajniče

Pobedom ekipe Kafe "Biblioteka" iz Čajniča nad trebinjskim sastavom"Bemiks"spuštena je zavesa na Novogodišnji turnir u malom fudbalu "Zima u Foči 2022 ".

Treće mesto osvojio je prošlogodišnji pobednik Restoran "Kastel " iz Nikšića koji je je savladao Kafe "Skaj "iz Trnova.

Dosta uzbuđenja donela je i poslednja turnirska noć, Gradska dvorana pokraj Ćehotine je bila popunjena do poslednjeg mesta , zauzvrat "majstori petorparca" su se gledaocima odužili na najbolji način. odličnim fudbalskim predstavama, izgrđenim akcijama , filigranskim potezima i lepim golovima.

Posebno se to odnosi na finalni meč koji je protekao u odličnoj igri i potvrdio da su se u borbi za pobednički pehar našle najbolje ekipe, Kafe "Biblioteka" je u prvom delu bila bolja i stekla prednost od 2:0 , u nastavku utakmice potpuno druga slika na terenu ,"Bemiks" je zaigrao dosta angažovanije, češće je opsedao gol Čajničana i uspeo u potpunosti da preokrene rezultat het trikom  raspoložnog Šešelja na 3:2.

Ipak u poslednjoj minutu utakmice Pudar postiže izjednačujući pogodak pa se pristupilo izvođenju penala.

Spretniji i sretniji su bili futsaleri Kafe "Biblioteke "i zasluženo podigli pobednički pehar.

U utakmici za treće mesto Restoran "Kastel" je dosta lakše nego što se očekivalo savlao Kafe"Skaj";Nikšićani su stigli do vođstva od 2:0 , Trnovljani su uspeli da postignu jedan pogodak a onda je nastupila kanonada Restorana "Kastel " za ubedljiv trijumf.

Pobedničkoj ekipi Kafe "Biblioteka"  osim pehara i diplome pripala je i novčana nagrada od 4000 KM, dok je drugoplasirani sastav "Bemiks "nagrađen sa 1000, a Ekipi Restorana "Kastel" je dodeljeno 500 KM.Nagrađeni su i najbolji akteri ove tradicionalne sportske manifestacije, za najboljeg igrača proglašen je Dalibor Pudar  iz pobedničke ekipe.

Najbolji golman Ognjen Romović  je takođe član Kafe "Biblioteke", a najbolji strelac je Samir Gosto iz"Bemiksa".

Pehar za fer plej je dobila ekipa Kafe "Skaj"Trnovo.Da je Foča nepresušni izvor talenata  i da ne mora brinuti za svoju fudbalsku budućnost potvrdilo je i takmičenje fudbalskih nada koje se odvijalo u četiri starosne kategorije.

U finalnom susretu 2008./09. godište "Studio Akord "  je protiv "Mahla tima" nakon vrlo dobre igre pobedio 3:0  i stigao do trona .

U uzrastu 2010/11 "Antik " je prigrabio  trofej minimalnim rezultatom u duelu sa"Feniksom.

Šlager večeri odigrali su  poletarci rođeni 2012./13."Čelzi" je slavio u meču sa "Real Madridom" , blistao je Viktor Ivanović koji je postigao dva gola  i trasirao svom timu put do pobedničkog postolja.

Dosta uzbuđenja doneo je i susret fudbalskih nada rođenih  2013./14. godine ,  na kraju je "Mančester Siti " uspeo da savlada "Real Madrid".

Nakon podele nagrada i priznanja sve prisutne je pozdravio načelnik opštine Foča, Milan Vukadinović  koji je istakao da je ponosan što je turnir u potpunosti opravdao očekivanja.

-Nastavljena je uspešna tradicija, drago nam je što se u Foči okupio veliki broj izuzetno  kvalitetnih ekipa iz regiona koje su se u proteklih desetak dana takmičile u fer i korektnoj igri. Nećemo ovde stati već ćemo se  sigurno i u budućnosti potruditi da turnir napravimo još boljim i kvalitetnijim. Mislim i da su gledaoci bili u potpunosti zadovoljni što potvrđuje velika posećenost utakmicama, a to je upravo na najbolji način potvrđeno i na završnoj finalnoj večeri. Pobedili su najbolji na čemu im čestitam, a koristim priliku i da ovim putem svima poželim sretne nastupajuće praznike i da se ponovo iduće godine sretnemo na istom mestu - zaključio je Vukadinović.

Na kraju treba posebno istaći i pohvaliti izuzetno dobru organizaciju turnira Sportskog saveza Foča na čelu sa Duškom Raševićem i  sa glavnim pokroviteljem opštinom Foča.

Čelzi, Foča

Rezultati fudbalske nade finale:20008/09 "Studio Akord"-"Mahala Tim"3:0 1."Studio Akord" 2."Mahala tim" 3."Apolon" najbolji igrač: Rašević Filip (Studio Akord). Najbolji golman :Maksim Latkin (Mahala tim) 2010/11 "Antik"-"Fenks 1:0 1."Antik" 2."Feniks" 3. "Orlovi" Najbolji igrač: Vojin  Mitrić  (Antik) Najbolji golma: Aleksa Kokošar  (Feniks)2012/13 "Čelzi"-"Real Madrid" 2:0 1. "Čelzi" 2."Real Madrid" 3."Mančester junajted". Najbolji igrač: Novak  Marković (Čelzi) Najbolji golman: Ivan Kalajdžić (Čelzi)

2013/14 "Mančester Siti"-"Real Madrid" 3:2 1."Mančester Siti " 2."Real Madrid"3."Crvena Zvezda" Najbolji igrač: Aleksej Ivanović (Mančester Siti) Najbolji golman: Mihajlo Kujundžić (Real Madrid)

Utakmica za treće mesto: Restoran "Kastel"Nikšić - Kafe "Skaj"Trnovo 5:1 (Spasojević 3, Drobnjak, Dragović - Godinjak)

 FINALE:

Kafe "Biblioteka"Čajniče -"Bemiks"Trebinje 3:3 penalima 5:4

Gradska dvorana Foča. Gledalaca: 1000.Sudije:Slađan Došlo i Marko Domazet (Istočno Sarajevo). Strelci: Kajević 7,Bilić 14 ,Pudar 40. (Kafe Biblioteka,) Šešelj 22. 24, 32 (Bemiks) Strelci iz penala :Bilić i Milović (Kafe Biblioteka), Gosto (Bemiks)

"Kafe Biblioteka"- Kajević, Ristanović, Milović, Pudar, Danilović, Kovačević, Bilić, Podrug, Romović,Kljakić.

"Bemiks"- P.Šešelj, O. Šešelj, Miladinović, Zečević,Drašković, Bijelović, Gosto, Radulović,

Handžić, Hrkač.