XS
SM
MD
LG

Oglasio se FS Kantona Sarajevo

Fudbalski savez Kantona Sarajevo je nakon sinoćnjeg incidenta na Ilidži za danas zakazao sjednicu Komiteta za hitnost FS KS. Jedina tačka dnevnog reda bit će upravo rasprava o svemu što se dešavalo sinoć.

Hamdo Spahić je, u izjavi za naš portal, rekao da ga prvenstveno, kao čovjeka koji je dugo vremena u fudbalu, žalosti da je došlo do takve situacije.

Nastavljen turnir na Ilidži, organizator kaznio ekipu zbog sramotnog skandiranjaPročitaj više

 - Moram reći da mi je iskreno žao zbog svega što se desilo na turniru. Neprimjereno skandiranje, a potom i napad na goste turnira, nemaju nikakvog opravdanja. Nadamo se da će počinioci biti pronađeni i sankcionisani, rekao je Spahić i dodao:

- Mi kao FS Kantona Sarajevo nemamo nikakve veze sa organizacijom ovog turnira, jer je on u režiji privatne škole fudbala i oni snose svu odgovornost za sve što se dešava. Poznato je da smo mi organizatori turnira, na koji dolaze ekipe i selekcije iz susjednih država, te da nikada nije bilo nikakvih problema niti incidenata, Isto je tako kada i mi putujemo u susjedne zemlje. Koliko sam upoznat radi se o velikom turniru, sa velikim brojem gostiju, ali isto tako znam da na njemu ne nastupaju ekipe iz Sarajeva, što je svakako interesantan podatak.

Najavio je i konkretan potez koji će poduzeti savez čiji je on predsjednik.

- Formiraćemo radnu grupu koja će u hitnom roku napraviti prijedlog i ispitati koje su mogućnosti da se organizacija fudbalskih turnira za mlađe kategorije na području Kantona Sarajevo limitira. Kada kažemo limitira, mislimo na to da se napravi jasan prijedlog i reguliše način ko sve može organizovati turnire i ko je u konačnici odgovoran za sve što se dešava tokom trajanja turnira, rekao je Spahić.

Za kraj je ponovio da mu je žao i poslao je poruku svima koji su doživjeli neprijatnosti.

- U svoje lično ime, ali i ime svih članova FS Kantona Sarajevo, želim da se izvinim gostima koji su doživjeli neprijatnosti. Ovo je djelo pojedinaca i nikako ne predstavlja sliku našeg grada i ljudi koji žive u njemu, rekao je na kraju Spahić.