XS
SM
MD
LG

Voždovac i Mladost u nezanimljivom meču uzeli po bod

Detalj sa utakmice - foto: H.D.Vujanović

Mladost se nalazi u nezavidnoj situaciji, loše su otvorili nastavak sezone sa dva poraza i remijem kod kuće protiv Vojvodine, pa danas na ˝krovu˝ traže preko potrebne bodove vredne opstanka. Na drugoj strani ˝zmajevi˝ su nakon startne pobede u Kragujevcu pretrpeli visok poraz kod kuće od Crvene Zvezde i minimalan u Lazarevcu od Kolubare, te minuse žele da ponište pobedom na svom bunjištu i sedam kola pre kraja obezbede učešće u play-offu. Utakmicu su počeli sa 6 bonus igrača u polju i još 6 na klupi što ih čini jednim od najmlađih timova u Super ligi, za razliku od Lučanaca koji u prvoj postavi imaju 5 igrača sa 30+ godina i još 3 među rezervama, dakle mladost protiv iskustva.
Gosti kreću otvoreno, već u 4. minutu Marčić je iz srca šesnaesterca šutirao, lopta je liznula gornji deo grede i završila u gol autu. U daljem toku susreta viđeno je međusobno nadmudrivanje između dva šesnaesterca bez izglednih prilika za postizanje pogotka sve do 31. minuta kada Adamović nakon solo prodora dovodi Mladost u vođstvo. Voždovac je jedini put u prvom poluvremenu pripretio u 43. minutu. Sjajan šut Neškovića sa petnaestak metara iskosa u suprotne rašlje bravuroznom paradom je ukrotio Samčović.
Bezidejni su Voždovčani u nastavku pa trener Nikola Puča izmenama pokušava da promeni ritam meča. To je urodilo plodom u 68. minutu kada je Nešković iz neposredne blizine poravnao rezultat. Uočljiva je želja domaćih da dođu i do pobedonosnog pogotka, to im ne uspeva tako da ostaje 1:1. Nerešen rezultat je i najrealniji ishod ovog susreta, a i pored 6 žutih kartona koje je podelio vrlo dobri sudija Đorđević, utakmica nije izlazila iz okvira fer pleja.
Današnjim remijem Voždovac ostaje čvrsto na 7. mestu sa osvojenih 35 bodova, dok je Mladost i dalje 13. sa 20 bodova. U 24. vanrednom kolu Voždovac u utorak igra sa Radnikom u Surdulici, dok Mladost na svom SRC ˝dr Radoš Milovanović˝ u sredu dočekuje ekipu Čukaričkog.

VOŽDOVAC - MLADOST 1:1 (0:1)

STADION: FK Voždovac. GLEDALACA: 400. GL.SUDIJA: Đorđević Nikola. POM.SUDIJE: Mikalački Ivan i Lovre Ilija. STRELCI: Nešković 68.min (Voždovac), Adamović 31.min (Mladost). ŽUTI KARTONI: Damjanović, Đuričić i Kadrić (Voždovac), Marčić, Mirić i N.Žunić (Mladost).
VOŽDOVAC: Krunić, Damjanović, Matić (Medić), Vujanović (Novevski), Mijailović, Đorđević, Ajdinović, Lazarević (Kadrić), Đuričić (Daničić), Burmaz (Jočić), Nešković.
MLADOST: Samčović, N.Žunić, Jojić (Silađi), Redžis, Maksimović, Marčić (Stanisavljević), Leković, Mirić, Varjačić, Adamović (Radivojević), Maričić (Vesnić).