XS
SM
MD
LG

Leotar organizovao prvi plivački miting "Ana Čučković"

Plivački klub Leotar

U Organizaciji Plivačkog kluba „ Leotar “, 08. aprila 2023. godine, na zatvorenom olimpijskom bazenu „Banje“ u Trebinju, održan je  I  Međunarodni memorijalni plivački  miting  " Ana Čučković ".

Na  takmičenju je učestvovalo ukupno 414 plivača iz 20 klubova iz Srbije, Crne Gore, Rusije, Ukrajine, Federacije Bosne i Hercegovine. Miting je u subotu, u jutarnjim časovima na novoizgrađenom zatvorenom bazenu, svečano otvorio Gradonačelnik gospodin Mirko Ćurić, istakavši da svi znamo kakvi su bili Anini rezultati i da se to ne smije zaboraviti. Ovako se podsjećamo na njene rezultate, ali šaljemo i poruku ostalim plivačima i sportistima, jer svi oni koji postižu dobre rezulatet su i promoteri Trebinja. Grad Trebinje je podržao ovaj miting i u narednom periodu ćemo biti puna podrška sportistima, rekao je Ćurić.

Prije početka mitinga održana je mala svečanost na kojoj su dodijeljene zahvalnice pojedincima i kolektivima koji su pomogli izgradnju bazena. Među njima je bila i istaknuta plivačica Rajka Kebeljić.

 “ Neka svi mladi plivači nastave Aninim stopama, a ima ih dosta. Mi stari plivači puno se razlikujemo od ovih generacija, a bili smo kao jedna porodica. Bilo je divno, nismo imali ništa, ali smo imali ljubav i volju za ovaj grad i ljude " rekla je Kebeljićka.

Zoran Čučković, Anin otac koji je i predsjednik Plivačkog kluba „ Leotar “, istakao je da je ovo Anina pobjeda i sav teret organizacije je lagan u odnosu na ono što je zaslužila.

" Ovo je Anina pobjeda i njenih 726 medalja. To sa ponosom kažem, jer je 120 plivača iz Trebinja prijavljeno na ovom takmičenju. U temelje ovog bazena ugrađen je uspjeh svih plivaca, pa samim tim i Anine medalje " rekao je Zoran Čučković.

Najuspješnija ekipa bila je plivački  klub „ Budva “ iz Budve. Na drugom mjestu je domaćin i organizator mitinga, plivački  klub " Leotar " iz Trebinja , a na trećem plivački klub „ Jadran “ iz Herceg Novog.

Zbirom tri FINA rezultata u muškoj konkurenciji 2011 godište i stariji, Milo Krković iz plivačkog kluba Budvanska Rivijera osvojio je pehar, dok je u kategoriji 2012 godište i mlađi Ilija Tošić iz plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša nagrađen peharom. U ženskoj konkurenciji 2011 godište i stariji peharom je nagrađena Stanislava Petrović iz plivačkog kluba Budvanska Rivijera, a u kategoriji 2012 godište i mlađe pehar je osvojila Jovana Kuljača, takođe član plivačkog kluba Budvanska Rivijera.

Pobjednik čelendž trke 50 metara prsno u muškoj i ženskoj konkurenciji su  Željko Đorđević i Nina Stanojević iz plivačkog kluba Sveti Nikola iz Niša, nagrađeni su posebnom nagradom organizatora i novčanom nagradom.

Plivački klub „ Leotar “ nastupio je sa 120 plivača, te ostvario zapažene rezultate osvojivši ukupno 50 medalja, od čega 9 zlatnih, 15 srebrnih i 26 bronzanih.

Zlatne medalje osvojili su: Luka Berak u disciplinama 50 metara slobodno i 50 metaraleđno, Andrej Kisin u disciplini 100 metara delfin, Dimitrije Lozo u disciplini 100 metara delfin, Vito Koprivica u disciplini 200 metara mješovito, muška štafeta 4 x 50 metara slobodno u sastavu : Stefan Tasovac, Vito Koprivica, Aleksa Bogdanović, Luka Berak.

Srebrne medalje osvojili su: Filip Jokanović u disciplini 50 metara leđno, Andrej Kisin u disciplini 50 metara leđno, Luka Berak u disciplini 100 metara slobodno, Nikola Prelević u disciplini 50 metara leđno, Pavle Lučić u disciplini 100 metara prsno, Đorđe Grubač u disciplini 100 metara prsno, Stefan Tasovac u disciplinama 50 i 100 metara delfin, Aleksa Škoro u disciplini 50 metara delfin, Andrej Lučić u disciplini 200 metara mješovito, Matija Ateljević u disciplini 200 metara mješovito, Lena Radulović u disciplini 50 metara leđno, Sara Ratković u disciplini 100 metara prsno, Ksenija Skočajić u disciplini 50 metara delfin,  Mila Pudar u disciplini 50 metara delfin.

Bronzane medalje osvojili su: Stefan Tasovac u disciplini 50 metara slobodno, Viktor Vasojević u disciplini 50 metara slobodno, Branko Čolić u disciplini 100 metara slobodno, Vasilije Supić u disciplinamai 100 metara slobodno i 200 metara mješovito, Aleksa Bogdanović u disciplini 100 metara slobodno, Mihailo Miljanović u disciplini 50 metara leđno, Vito Koprivica u disciplinama 50 i 100 metara leđno, Andrej Ćuzulan u disciplini 50 metara leđno, Uroš Hamović u disciplini 100 metara leđno, Nikola Prelević u disciplini 50 metara prsno, Matija Ateljević u disciplini 50 metara delfin, Andrej Kisin u disciplini 50 metara delfin, Dimitrije Lozo u disciplini 50 metara delfin, Zarije Miladinović u disciplini 100 metara delfin, Lena Radulović u disciplini 50 metara slobodno, Mila Pudar u disciplini 50 metara slobodno, Lara Gajić u disciplini 100 metara slobodno, Ksenija Skočajić u disciplini 50 metara leđno, Bogdana Bošnjak u disciplini 50 metara leđno,  Nina Brković u disciplini 50 metara delfin, ženska štafeta 4 x 50 metara slobodno u sastavu : Lena Radulović, Bojana Popović, Ksenija Skočajić, Nina Brković.