XS
SM
MD
LG

Sreća izdala Partizan, serija se vraća u Madrid

U četvrtfinalnoj seriji Evrolige Partizan - Real 2:2, majstorica se igra u Madridu. Real je uzvratio, slavio dva puta u Beogradu nakon Partizanovih 2:0. Večeras su gosti slavili rezultatom 85:78.

 

 

Utakmica košarkaša Partizana i Real Madrida u Evroligi počela je minutom ćutanja u znak sećanja na stradale u oružanom napadu u osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar” u Beogradu.

Pred početak četvrte utakmice četvrtfinalne serije plej-ofa Evrolige, umesto himne, navijači su u tišini podigli šalove i cveće koje su potom bacili na teren.

Pred početak meča poruke su pročitali Danilo Anđušić i Najdžel Vilijams-Gos.

Igrači Partizana su na teren izašli u crnim majicama na kojima je pisalo ime škole. Tim crno-belih, kao i trener Željko Obradović dočekani su aplauzom prilikom izlaska na teren, ekipa Reala zvižducima, ali nije bilo uobičajene pesme i skandiranja.

Partizan je igrao bez povređenog Alekse Avramovića i kažnjenog Kevina Pantera.

 

Partizan – Real 78:85 (15:27, 27:18, 13:16, 23:24)

Beograd - Dvorana: Štark arena. Gledalaca: . Sudije: Gitis Vilijus (Litvanija), Robert Lotermozer (Nemačka), Karmelo Paterniko (Italija).

PARTIZAN: Vukčević, Ledej, Koprivica, Smailagić, Papapetru, Eksum, Naneli, Lesor, Trifunović, Anđušić, Madar. Trener: Želimir Obradović.

REAL: Vilijams-Gos, Rendolf, Fernandez, Abalde, Hanga, Hezonja, Rodrigez, Dek, Kornelie, Tavares, Ljulj, Musa. Trener: Ćus Mateo.