XS
SM
MD
LG

Svetlana Miličić nakon skandala koji trese CG i region: Zbog stresa nisam u stanju da dam svoj maksimum na terenu

Svetlana Miličić

Nakon što je trener golmana ženske seniorske repezentacije Crne Gore Fuad Osmanagić uslovio ili bolje rečeno ucijenio Svetlanu Miličić golmanku A reprezentacije i crnogorskog šampiona Breznice iz Pljevalja da ne smije da brani za klub ukoliko želi poziv u reprezentaciju, nije se nije desilo i trener golmana nije sankcionisan od FSCG.

Golmanka FK Breznica Svetlana Miličić oglasila se saopštenjem za javnost koje prenosimo u cjelini bez bilo kakvih prepravki:

Oglašavam se prvi put nakon situacije sa trenerom golmana reprezentacije Crne Gore.
Naime, svi su upoznati u to da me je trener ucjenjivao da neću braniti za reprezentaciju ukoliko budem branila utakmice za svoj matični klub.
Od tog dana, osjećam se jako loše i pod pritiskom i to je prouzrokovalo da nisam mogla da branim za Breznicu, jer zbog stresa nisam u stanju da dam svoj maksimum na terenu, a ne bih voljela da zbog mog stanja klub dolazi u neprijatne situacije.

 

Od stručnog štaba reprezentacije nisam još dobila nikakvu informaciju, niti me kontaktirao selektor, niti iko drugi od nadređenih. Trener golmana je i dalje na funkciji, kao da se ništa nije desilo. Takođe, moram da napomenem da ovo nije prvi slučaj da je pokušavao da sabotira kako moj rad i trud, tako i FK Breznicu. Nadam se da ovakve stvari neće proći nekažnjeno, jer je sasvim neprofesionalno da trener diskredituje bilo koju igračicu, pogotovo igračice u nacionalnom timu, koje uvijek igraju srcem i ostavljaju život na terenu.
Zahvaljujući podršci saigračica i trenera fudbalskog kluba Breznica, svim igračicama iz regiona, predsjednici skupštine Pljevlja, počela sam da se oporavljam i neizmjerno sam im zahvalna na svemu.
Takođe, želim da pružim podršku svim igračicama koje su se našle u ovakvoj ili sličnoj situaciji, i svaka koja prolazi kroz bilo kakvo zlostavljanje i nasilje u sportu, treba isto da prijavi, da konačno otvorimo oči javnosti i osvijestimo sve kakve stvari proživljavamo zbog nestručnih kadrova u sportu.

Svetlana Miličić.


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6