XS
SM
MD
LG

Nole u četvrtom kolu AO

 

 Ttrijumf u trećem kolu Australijen opena

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je danas savladao Argentinca Tomasa Ečeverija 6:3, 6:3, 7:6 (7:2).

Đoković je u jubilarnom 100. meču u Melburnu ostvario 92. pobedu i poboljšao međusobni skor protiv Argentinca na 3:0.

Meč je trajao dva i po sata.

Đoković je u prvi brejk napravio u šestom gemu prvog seta, a zatim rutinski priveo taj period igre kraju, da bi drugi osvojio sa dva brejka.

U trećem setu nije bilo brejka, pa je odlučio taj-brejk u kojem je Đoković pokazao da je najbolji kad je najpotrebnije i došao do trijumfa.

Đokovićev rival u osmini finala biće Francuz Adrijan Manarino, koji je bio bolji sa 3:2 (7:6, 1:6, 6:7, 6:3, 6.4) od Amerikanca Bena Šeltona.

TOK MEČA:

PRVI SET

Novak je odlično „otvorio“ meč, u prvom gemu protivika je ostavio na nuli, uz dva odservirana asa. Drugi gem dobio je Argentinac sa 50:30. Treći gem naš as je rutinski dobio (50:15). Četvrti gem posle velike borbe osvojio je Ečeveri. Peti gem sa 50:30 dobio je Đoković. U šestom gemu Novak je imao prvu brejk priliku posle duple greške Argentinca, ali je Tomas sjajno servirao. Ponovo je Đoković imao brejk loptu nakon toga, drugi priliku je iskoristio i osvojio je gem (4:2). U narednom gemu Srbin je potvrdio brejk i poveo sa 5:2. U osmom gemu na servis protivnika Novak je imao brejk / set loptu, ali nije uspeo da je iskoristi. Deveti gem Đoković je dobio rutinski na svoj servis i poveo je sa 1:0 u setovima.

DRUGI SET

Ečeveri je sjajno počeo drugi set, sa 50:0 dobio je Đokovića u prvom gemu. Novak je u drugom gemu sjajno odgovorio i dobio ga sa 50:15. U trećem gemu Srbin je imao prvu brejk loptu i odmah je iskoristio, te je poveo sa 2:1 u drugom setu. Naredni gem Novak je dobio i potvrdio brejk. Peti gem Argentinac je dobio sa nulom. Šesti gem Đoković je dobio posle velike borbe i poveo sa 4:2. Tomas je sedmi gem dobio sa 50:30. Osmi gem Novak je „uzeo“ sa 50:15 i poveo sa 5:3. U devetom gemu Đoković je imao tri vezane set lopte. Prve dve nije uspeo da iskoristi, ali jeste treću i slavio je sa 6:3.

TREĆI SET

Srbin je treći set „otvorio“ kao i prvi – 50:0. U drugom gemu viđena je velika borba, Argentinac je slavio na razliku. Novak je treći gem dobio rutinski sa 50:15. Četvrti gem dobio je Ečeveri sa 50:30, dok je Đoković u narednom trijumfovao sa 50:0. Tomas je u šestom gemu slavio sa 50:15. Sedmi gem dobio je srpski as posle velike borbe na razliku. Ečeveri je bio bolji u osmom gemu (50:30). Novak je istim rezultatom dobio deveti gem. Velika bitka vodila se u desetom gemu, Argentinac je uspeo da sačuva servis (5:5). U 11. gemu trećeg seta Novak je trijumfovao sa 50:30. Naredni gem Ečeveri je dobio sa 50:15, pa je set „ušao“ u taj-brejk.

Đoković je sjajno počeo i uzeo dva mini brejka, te je sa 3:0 poveo u taj-brejku. Uspeo je Argentinac da „vrati“ jedan mini brejk, ali onda je Novak sjajno servirao, Ečeveri je vratio loptu u mrežu i Srbin je poveo sa 4:1. Usledio je još jedan mini brejk Đokovića za 5:1. Tomas je uspeo da uzme naredni poen (5:2), a onda je Novak maestralno servirao i slavio sa 7:2 u taj-brejku.