XS
SM
MD
LG

Stotka Efesu za osmeh na licu Grobara
Stotka protiv Efesa za dobar start u nastavku sezone

 

U 27. kolu Evrolige, Partizan Mozzart Bet je u prepunoj Štark areni savladao Efes sa 100:90 (17:20, 26:20, 21:19, 36:31)

Stotka protiv Efesa za dobar početak nastavka sezone! Posle pauze zbog utakmica nacionalnih timova, crno-beli su odigrali prvu utakmicu u prepunoj Štark areni. Rival Partizana Mozzart Bet bio je Anadolu Efes koji je u prvom delu sezone, 24. novembra u Istanbulu savladao crno-bele. 

U uvodnim minutima susreta gosti su bili nešto precizniji što im je donelo 3 poena viška nakon prve četvrtine. Kapiten Kevin Panter i Zek Ledej su na drugoj strani predvodili crno-bele koji u drugoj deonici stižu do preokreta. 

Korak po korak, crno-beli su u drugom poluvremenu uvećavali prednost, a svoj poenterski šou je imao Aleksa Avramović koji je do kraja meča ubacio 30 poena. Uz njega, veliki doprinos su dali i Ledej koji je na terenu proveo svih 40 minuta, kao i Danilo Anđušić koji je dodao 15 poena. 

Na kraju +10 (100:90) i anuliranih -6 iz Istanbula. 

Na konferenciji za medije, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio: 

"Odlična košarkaška utakmica, čestitke mojim igračima zato što smo pobedili odličnu ekipu. Imperativ pobede postoji maltene u svakoj utakmici i to je naša sudbina, a moja trenerska od kada sam seo na klupu - uvek tako. Radostan" sam što su igrači dali sve od sebe. Dali su i imali su neverovatnu energiju u jednoj veoma lepoj košarkaškoj utakmici protiv velikog protivnika koji zna da igra. Velika satisfakcija za ono što su danas uradili. Čestitke igračima. Ovo je timska pobeda. Naravno da je energija koja je došla sa tribina bila nešto što je veoma važno. Ponosan sam i srećan da su navijači izbacili to da sam jedan od njih. Ponosan i srećan što sam trener ovog kluba koji najviše volim Ponosan i srećan da to navijači prepoznaju", istakao je Obradović. 

PARTIZAN MOZZART BET: Avramović 30, Ledej 21, Panter 16, Anđušić 15, Kaboklo 6, Doužer 5, Trifunović 5, Ponitka 2, Kaminski

 
ANADOLU EFES: Klajburn 17, Plajs 13, Larkin 11, Džons 10, Bobua 9, Brajant 8, Vilis 7, Holac 6, Tomposn 4, Osamani 3, Oturu 2
 
(Foto: Dragana Stjepanović)