XS
SM
MD
LG

Real preživio Lajpcig
Real preživio opsadu RB Lajpciga, Siti lako do četvrtfinala

 

Real Madrid i Mančester siti pridružili su se Bajern Minhenu i Pari Sen Žermenu u četvrtfinalu Lige šampiona.

,,Merengesi“ su drhtali na svom ,,Santjagu Bernabeuu“ nakon pobjede od 1:0 u Njemačkoj jer je RB Lajpcig držao čas fudbala u revanšu osmine finala, Openda je nizao šanse i na kraju (p)ostao tragičar. Završeno je 1:1, a oba pogotka postignuta su u razmaku od tri minuta.

Siti je na ,,Etihadu“ slavio 3:1 protiv Kopenhagena, koliko je trijumfovao i u Danskoj.

Real sve do vođstva nije uradio gotovo ništa, na odmor su igrači ispraćeni zvižducima, ali ,,merengesi“ imaju toliko klase da mogu da nadoknade sve nedostatke.

Džud Belingem je poslije sat i pet minuta igre majstorski pronašao Vinisijus Žuniora u kontri, a Brazilac lijepo pogodio.

,,Bikovi“ su zaslužili da makar jednom zatresu mrežu u ovom dvomeču. Uradio je to odlični Vili Orban već u 67. minutu, na centaršut Rauma.

Orban je u finišu imao još jednu šansu, Dani Olmo je pogodio prečku, ali Real Madrid je preživio.

U Mančesteru je već u petom minutu postalo jasno da od senzacije neće biti ništa. Manuel Akandži je sjajno pogodio nakon kornera Hulijana Alvaresa, a samo četiri minuta kasnije bilo je 2:0.

Alvares je izveo korner, poslije 20 sekundi lopta je ponovo došla do njega, a nakon snažnog udarca loše je reagovao golmana Grabara kojem je lopta prošla kroz ruke.

Na 2:1 smanjio je Eliunusi, a konačan rezultat postavio je Erling Haland u nadoknadi prvog poluvremena.