XS
SM
MD
LG

Počinje doigravanje za prvaka Republike Srpske: Jahorina favorit protiv Akademca, Bijeljina ima finalistu

Sa prethodnog duela u "Pekiju"/ Aleksandar Antonić

Kreće konačni rasplet u Prvoj ligi Republike Srpske za košarkaše. Nakon završenog ligaškog dijela sezone pred četiri najbolje ekipe regularnog dijela je doigravanje za prvaka Republike Srpske i plasman u košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Najbolja ekipa ligaškog dijela sezone, paljanska Jahorina, favorit je protiv Borčevog podmlatka, ekipe Akademca. Odigrao je Akademac sjajnu sezonu, pokazao talenat i na kraju se zasluženo našao među četiri najbolje ekipe. Sada im je tu prepreka Jahorina, najbolja ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske u ovom trenutku i sve osim prolaza Paljana u finale bilo bi iznenađenje.

Dokazali su Paljani da imaju najveći kvalitet u društvu ovih ekipa, zasluženo su prvi, a Akademac je samo prva prepreka ka njihovom konačnom cilju. Ambicije nisu krili na početku sezone i iako im je debitantski nastup odmah su najavili da žele prvo mjesto i plasman u elitni rang bh. košarke.  Prva utakmica ova dva rivala igra se u subotu od 18 sati u SPC "Peki" u Palama.

Bijeljina će sigurno imati finalistu prvenstva Republike Srpske, jer se sastaju Budućnost i Radnik u polufinalu. Gradski rivali, klubovi koji dijele istu salu tražiće put u finale i da eventualno pokušaju pomrsiti račune Jahorini. Uspjeli su u regularnoj sezoni da savladaju Paljane, a da li to mogu opet vidjećemo kad dođu te bitke, prvo polufinale. 

SUBOTA:  KK Jahorina - KK Akademac Banja Luka (18 sati)
SRIJEDA: KK Budućnost - KK Radnik (18 sati)