XS
SM
MD
LG

„Političari“ iz Francuske na čelu s „premijerom“ Kilijanom Mbapeom ispali

Detalj sa meča Španija - Francuska FOTO: uefa.com

Fudbalska reprezentacija Španije prvi je finalista Evropskog prvenstva u Njemačkoj i peti put su se našli u borbi za trofej kontinentalnog šampiona.

„Crvena furija“ je večeras u Minhenu pobijedila aktuelnog svjetskog vicešampiona Francusku rezultatom 2:1 i grupaciju koja se posljednjih dana bavila više politikom i izborima u otadžbini, umjesto fudbalom, poslala kući. Zasluženo su „premijer“ Kilijan Mbape i njegovi „političari“ izgubili iako su, tek u polufinalu, konačno uspjeli da postignu gol iz igre. „Trikolori“ su dva puta zatresli mrežu, ali su izgubili.

Poveli su Francuzi u 9. minutu golom Kolo Muanija nakon asistencije Mbapea, 12 minuta kasnije izjednačio je Jamal i postao zvanično najmlađi strijelac na evropskim prvenstvima. U 25. minutu šutirao je Olmo, a Kunde je skrenuo loptu u vlastitu mrežu, na kraju je pogodak ipak pripisan Špancu!

U nastavku susreta „premijer“ Mbape se nije vidio na terenu, „Furija“ je juspjela da sačuva stečenu prednost iako je u ovoj utakmici igrala desetkovana. Španija je zasluženo u finalu kao prva reprezentacija u istoriji evropskih šampionata koja je do finala došla sa svih pet pobjeda!!!

Španija – Francuska           2:1 (2:1)

Stadion: „Alijanc arena“ u Minhenu. Gledalaca: 66.000. Sudija: Slavko Vinčić (Slovenija). Strijelci: 0:1 Kolo Muani (9), 1:1 Jamal (21), 2:1 Olmo (25). Žuti kartoni: Navas, Jamal (Španija), Čuameni, Kamavinga (Francuska).

ŠPANIJA: Unaj Simon, Navas (od 58. Vivian), Fernandez, Laporte, Kukurelja, Rodri, Ruiz, Jamal (od 90+4. F. Tores), Olmo (od 76. Merino), Vilijams (od 90+4. Zubimendi), Morata (od 76. Ojarzabal). Selektor: De la Fuente.

FRANCUSKA: Manjan, Hernandez, Saliba, Upamekano, Kunde, Rabio (od 62. Kamavinga), Čuameni, Kante (od 62. Grizman), Mbape, Kolo Muani (od 62. Barkola), Dembele (od 79. Žiru). Selektor Didije Dešamp.