XS
SM
MD
LG

Bratsvo demontiralo Jedinstvo

Danas je na stadionu “Luke” u Gračanici odigrana prijateljska utakmica između NK Bratstvo i FK Jedinstvo iz Brčkog. Pobjedu su, sasvim zasluženo, ostvarili domaći nogometaši i to sa visokih 7:1.

Na samom otvaranju utakmice domaći fudbaleri su imali par prilika a prvi je gostujuću mrežu pogodio Jasmin Mujkić u 20. minuti. Samo dva minuta kasnije za 2:0 pogađa Vahid Kahrimanović. Ipak nakon tog gola gosti uspjevaju da urade nešto više u napadu te smanjuju rezultat na 2:1 preko Teodorovića. Samo što su izveli loptu sa centra, igrači Bratstva prave sjajnu akciju te u 31. minuti, Poturalić pogađa za 3:1. To je bio konačan rezultat u prvom poluvremenu.

U drugom dijelu oba trenera su napravila par izmjena, a nova promjena rezultata desila se u 62. minuti, kada Jaganjac pogađa za 4:1. Redale su se šanse ispred gola gostiju,  a jednu od njih je u 68. minuti iskoristio Mujkić, koji svojim drugim golom na utakmici, povećava vodstvo Bratstva na 5:1. Do kraja utakmice viđena su još dva gola. Pogađali su rezervisti Mrković u 82. minuti i Redžić u 89. minuti. Konačan rezultat glasio je 7:1 za Gračanlije.

Na kraju dodajmo da je Aleksandar Pantić dobio odriješene ruke u potrazi za novim klubom, te on više nije član NK Bratstvo.  Novi izlazak na terenfudbaleri Nusreta Muslimovića imati će za vikend, kada nastupaju na turniru u Doboj Istoku.http://www.gracanica.tv