XS
SM
MD
LG

ORADEA ZA RESPEKT

 

KRAGUJEVAC - Trener vaterpolista Radničkog iz Kragujevca Uroš Stevanović rekao je danas da se nada da će njegov tim izboriti plasman u grpunu fazu Lige šampiona, iako je rumunska Oradea najteži mogući protivnik u poslednjoj fazi kvalifikacija za elitno takmičenje.



"Oradea je mnogo kvalitetnija ekipa u odnosu na prošlu godinu. Imaju četiri naša igrača i šestoricu rumunskih reprezentati vaca. Od tih naših, jedan je sadašnji Gojko Pijetlović i dva bivša, Miloš Korolija i Marko Avramović. Svakako da zaslužuju res pekt jer dolaze sa željom da uđu u Ligu šampiona", rekao je Stevanović na konferenciji za medije.

Kragujevčani su prošle sezone u tri navrata lako izlazili na kraj sa Oradeom, ali su prošlog meseca na prijateljskom turniru u Istanbulu pretrpeli poraz od 8:7.


"Iako nismo bili kompletni, ta pobeda im ide u prilog, pa moramo biti oprezni pred ovu utakmicu. Imamo šanse da uđemo u Ligu šampiona, verujem da smo i kvalitetniji, ali plasman u grupnu fazu možemo da obezbedimo samo ako ponovimo izdanje protiv Solnoka", dodao je Stevanović.

Hrvatski centar Josip Vrlić veruje da Radnički već u prvoj utakmici može da osigura prolaz u grupnu fazu takmičenja.


"Šteta što nismo imali više vremena za pripremu utakmice. Stigao sam nedavno i još uvek se nisam potpuno uigrao sa osta tkom ekipe. Oradea je dobar tim i najteži mogući protivnik u ovim kvalifikacijama. Biće teško, ali protiv Solnoka smo dokazali da možemo da se nosimo sa najboljim evropskim ekipama", rekao je Vrlić, koji se ekipi priključio pre desetak dana.

Utakmica između Radničkog i Oradee igra se sutra od 18 sati na bazenu Park u Kragujevcu, dok je revanš za dve nedelje u Rumuniji.