XS
SM
MD
LG

EL: Fener prejak za Zvezdu

Košarkaši Crvene zvezde upisali su osmi poraz u Evroligi. Crveno-beli su večeras poraženi u Istanbulu od Fenerbahčea, rezultatom 82-56.

Početak utakmice nagovještavao je da Zvezda može da se nosi sa Fenerom. Poveli su sa 8-4 i imali su prilika i da povećaju prednost u prvom periodu. Fener je ipak napravio seriju i prvi period dobija sa 17-11. Fener je poenima Gudurića poveo 19-11 a onda je Zvezda napravila seriju 14-2 za vodstvo 25-21. Međutim, Fener je dodao gas do kraja poluvremena a Zvezda se mučila i defanzivno i ofanzivno pa je Fener na poluvremenu imao osam poena prednosti.

Iako zaostatak sa poluvremena nije bio veliki, Zvezda se u nastavku potpuno raspaola. Fenerbahče je u poluvrijeme ušao sa serijom 8-1 i dolazi do velikih 15 poena prednosti. Pokušala je Zvezda da se vrati ali do kraja trećeg perioda, bilo je +20 za Fener. U poslednjih deset minuta nismo gledali zanimljiv meč i bilo je pitanje samo kojom razlikom Fener dobija. Na kraju su slavili sa 82-56 i tako su se vratili na pobjednički put, nakon poraza od Žalgirisa u prošlom kolu.

Najbolji u redovima Fenera bio je Veseli sa 15 poena i osam skokova, dok je Zvezdu predvodio Dobrić sa 15 poena.

Foto: Evroliga