XS
SM
MD
LG

Tanja Karišik-Košarac najbolji sportista Pala za 2017. godinu

Najbolja bosanskohercegovačka biatlonka, Tanja Karišik-Košarac, po prvi put okitila se titulom najboljeg sportiste Opštine Pale.

Na večerašnjoj dodijeli nagrada u SPC ''Peki'' Tanja Karišik-Košarac je osvojila prvo mjesto ispred skijaša Marka Šljivića i nordijca, Mladena Plakalovića.

-Čast mi je da sam po prvi put izabrana za sportistu svoje opštine. Laska mi ova titula, i srećna sam što su moji sugrađani prepoznali moj trud, rad i rezultate, rekla je Tanja Karišik-Košarac, te se dotakla Olimpijskih igara u Pjongčangu, gdje će po treći put učestvovati.

-Ovo će biti moje treće Olimpijske igre. Ne bih ništa unaprijed pričala o rezultatima. Svakako da ću dati svoj maksimum. Sada sam napravila jedan od najboljih rezultata u svojoj karijeri što je ujedno i dobar uvod za olimpijske igre.

Za najboljeg trenera u 2017. godini proglašen je trener Smučarskog kluba ''Romanija'', Tomislav Lopatić, kojem je ovo drugi put da dobija priznanje.

-Ovo mi je drugo opštinsko priznanje. Mislim da žiri ni ovoga puta nije pogriješio. Dolazim iz Ski kluba Romanija, kluba starog 85 godina. To znači da sve te godine učestvujemo u radu ove opštine i ova priznanja su došla u prave ruke. Ovo priznanje laska, naročito u godini kada imamo norme za Olimpijske igre. Još jednom se zahvaljujem opštini na podršci, mada mislim da u sport treba još više ulagati, jer smatram da smo mi pravi ambasadori, i predstavljamo svoje opštine i narod u pravom smislu, rekao je novinarima Tomislav Lopatić.

I Lopatić se, baš kao i Tanja Karišik, dotakao učešća na Olimpijskim igrama u februaru ove godine.

-Moram reći da mi nemamo velika očekivanja. Uradićemo ono što mi možemo. Doći na same Olimpijske igre iz BiH je veliki uspjeh. Tamo je najveći skup sportista, i da se samo nađete na takvoj manifestaciji je veliki uspjeh. Ukoliko nam se posreći možemo napraviti dobar rezultat, ali mislim da smo samim učeščem napravili veliki uspjeh i Pale će doći na listu gradića koji će imati svoga predstavnika na Olimpijskim igrama.

Po prvi put za najbolji sportski kolektiv u Palama proglašen je Džudo klub Romanija. Sportski direktor kluba, Dražen Subotić, rekao je poslije dobijanja priznanja da je ovaj klub sada kompletirao priznanja Opštine, i da će se truditi da u 2018. godini opravdaju ukazano povjerenje.

-Želim da se zahvalim Opštini Pale i komisiji što su ove godine Džudo klub Romanija izabrali za najbolji kolektiv u opštini. Želim da istaknem da smo ove godine na tri međunarodna takmičenja ove godine bili među tri najbolja kluba. Ovo priznanje nam je, da tako kažem, falilo do sada u klubu. Imali smo nagrade za takmičare, najbolje sportske radnike, trenere. Sada smo prvi put najbolji klub u Opštini Pale. Želim da naglasim da smo imali ove godine 97 osvojenih medalja.  U 2018. godini nas očekuju mnogobrojna takmičenja, i sigurno ćemo opravdati ovu nagradu i u ovoj godini.

Načelnik opštine, Boško Jugović, ne sumnja da je nagrada ove godine došla u prave ruke. On je naglasio da je ove godine i izdvajanje za sport u opštini povećano, te da je ovo mjesto sada prepoznatljivo po sjajnim uslovima za trening.

-Mislim da je izbor kvalitetan, i ne sumnjamo da je prvonagrađena zaslužila tu nagradu. Vidimo da dominira skijanje i biatlon, valjda jer su uslovi najbolji, ali nastojaćemo i druge sportove da podržimo. Na kraju krajeva imamo i Fakultet fizičkog vaspitanja i sporta. Opština će sada, kada smo analizirali ovo, definitivno u 2018. godini odvojiti značajnija sredstva, i mi smo planiralali oko nekih 175 000 KM u toku 2018. godine da izdvojimo za sport. Smatramo da su uslovi povoljni, imamo fakultet, imamo ovu predivnu dvoranu, imamo ski stazu Dvorišta, naravno Jahorinu, Ski centar ''Ravnu planinu'', i definitivno mislim da imamo svjetske uslove za treniranje, kazao je Boško Jugović.