XS
SM
MD
LG

EL: Zvezda se obrukala kod Bamberga

Košarkaši Crvene Zvezde upisali su 14. poraz u Evroligi. Crveno-beli su večeras poraženi od Babmerga, rezultatom 86-62.

Zvezda je dosta dobro igrala na startu susreta. Lazić, Enis i Lesor su dobro otvorili susret pa je na krilima njihove igre Zvezda vodila nakon prvih deset minuta. U drugom periodu Bamberg pravi preokret. Dobro su igrali u odbrani a u napadu su bili sjajni, mada ruku na srce i Zvezdina odbrana je bila loša. Bamberg je bolju igru krunisao vodstvom od deset razlike na poluvremenu.

Nastavak susreta bilo je pravo mučenje i blamiranje Zvezde. Očajna igra u odbrani a u napadu mnogo soliranja i ispucavanja u šutu za tri poena. Alimpijević na sve to vukao nelogične poteze i prednost Bamberga je rasla. Nije nikome jasno zašto Dnagubić nije bio dio ekipe večeras a ni zašto je Alimpijević ubacio Dobrića na +20 za Bamberg. Sve te Zvezdine ali i Alimpijevićeve propuste domaći su kažnjavali i na kraju slavili sa velikih +24.

Više od poraza Zvezdine navijače treba da zabrine igra. Igra je bila na nivou Zvezde kada je pod Radonjićem gubila od Reala i Himkija sa po 40 razlike. Nije razlika baš tolika bila ali samo zato što Bamberg nema snagu koju su imali Real i Himki. Stranci moraju da prave razliku a Feldin je ''divlji'' cijele sezone. Kada ga krene to je za njegov tim sjajno ali je nekonstantan. Sa njim takvim je Zvezda gurala nekako ali je problem što je u ''crnu rupu'' upao i Ročesti, koji je bio motor ekipe cijele sezone. Moraće Alimpijević i uprava Zvezde da pronađu rešenje za izlazak iz velike krize, inače cijela sezona može biti katastrofalna.

Inače, Bamberg je do pobjede predvodio Rajt sa 21 poenom i devet skokova, dok je Musli dodao 13 poena i 13 skokova. Zvezdu je predvodio Lesor sa 12 poena dok su Ročesti i Lazić dodali po 11.

Foto: Evroliga