XS
SM
MD
LG

EL: Real poveo protiv Panate, Himki se ne predaje

Košarkaši Reala i Himkija došli su do pobjeda u večerašnjim susretima Evrolige. Real je savladao Pao i poveo u seriji sa 2-1, dok je Himki savladao CSKA i produžio seriju na barem još jedan meč.

Košarkaši Reala savladali su Panatinaikos sa 81-74. Prvi period bio je veoma izjednačen pa je nakon deset minuta bilo 17-17. U drugom periodu Real je zaigrao bolje. Odbrana je bila dobra a napad za toliko bolji da imaju solidnu prednost na odmoru. Real je na poluvrijeme otišao sa +6. U trećem periodu  Pao je zaigrao bolje. Uspjeli su da smanje prednost Reala i priđu na -4. U poslednjem periodu, Pao je uspio da dođe i do izjednačenja. Kalates je bio na visini zadazka ali u ključnim trenucima ostali nisu bili na visini zadatka i nisu se dodali na pravi način. Real je imao širinu i to im je na kraju donijelo pobjedu. Real je do pobjede predvodio Kerol sa 17 poena ali svi su dali svoj doprinos i fino su rasporedili poene. Pao je predvodio Kalates sa 26 poena. Treba napomenuti da se kod Reala vratio Ljulj nakon osam mjeseci pauze.

Himki je savladao CSKA sa 79-73 i smanjio na 2-1 u ruskom derbiju u četvrtfinalu. Prvi period bio je izuzetno tvrd. Odbrane su dominirale a u takvoj igri bolje se snašao Himki.  Imao je Himki u drugom periodu i deset poena prednosti ali se CSKA preko Hginsa vratio u igru. Na poluvremenu je Himki imao tri poena prednosti.  CSKA je u trećem periodu došao i do preokreta i +3, ali Himki je bolje odigrao završnicu trećeg perioda i sa četiri poena prednosti ušli su u poslednji period. CSKA se nije predavao i pokušavali su da dođu do preokreta. Ipak, Himki je sačuvao prednost i došli su do pobjede. Himki su predvodili Šved sa 27 te Gil sa 22 poena, dok je Higins predvodio CSKA sa 26 poena:

Foto: Evroliga