XS
SM
MD
LG
11.09.2018 Tekst i foto:fss.rs

Rumuni odneli bod

U drugom kolu C grupe Lige nacija Srbija nije uspela da savlada Rumuniju i pored velikog broja stvorenih prilika. Orlovi su imali inicijativu tokom većeg dela utakmice, dva puta smo vodili golovima Aleksandra Mitrovića, ali pad koncentracije u pojedinim trenucima uticao je da Rumuni ipak ostanu neporaženi.

Ušla je Srbija veoma dobro u meč, imala inicijativu i kako je vreme odmicalo, pokazalo se mnogo više prilika. Igrao se deveti minut kada je Mitrović pogodio prečku i samo najavio kasniju realizaciju. Delovala je naša selekcija dobro na terenu, a opasnost po gol Rumuna po pravilu je dolazila sa bokova gde su veoma raspoloženi bili Kolarov i Tadić. I upravo je u 25.minutu Kolarov poveo jednu akciju, uputio je udarac, golman Tatarušanu je odbio loptu, stvorila se velika gužva a najspretniji je bio Mitrović. U smiraj prvog dela i Rumuni su imali pokušaj, lopta je zakačila Kolarova i pogodila prečku.

Samo što je počelo drugo poluvreme ruski sudija je dosudio jedanaesterac za Rumuniju. Stančiju je bio siguran. I pored tog gola činilo se da su Orlovi kvalitetniji rival, ređale su se akcije pred golom Rumuna a opet oni su tražili priliku iz kontra napada. Igrao se 65.minut kada je ponovo na sceni bio Mitrović, oko njega su bila trojica igrača Rumunije, ali on je uspeo da podigne loptu i iz voleja donese novu radost navijačima.

Kostić je zamenio Milinković-Savića, a Rumuni su ponovo uspeli da izjednače. Izveli su korner, Tukudeanu je bio brži od Veljkovića i savladao na prvoj stativi Dmitrovića. Usledila je nova izmena u našoj reprezentaciji, prvo je Matić zamenio Lukića, a onda i Prijović Ljajića. I upravo je Prijović u 84.minutu propustio idealnu priliku. Bila je to samo jedna od mnogih koje nismo iskoristili. Na kraju remi koji je možda slađi Rumunima, ali Srbija nastavlja svoj put ka prvom mestu i Grupi B, odnosno doigravanju za plasman na Evropsko prvenstvo 2020.

U oktobru Srbija prvo gostuje Crnoj Gori u Podgorici, a zatim igramo sa Rumunijom u Bukureštu.

Srbija - Rumunija 2:2 (1:0)

STRELCI: 1:0 Mitrović 25, 1:1 Stančiju 48. (iz jedanaesterca), 2:1 Mitrović  63, 2:2 Tukudeanu 68. Stadion Partizana. Gledalaca: 16000. Sudija: Vladislav Bezborodov (Rusija).

SRBIJA: Dmitrović, Rukavina, Spajić, Veljković, Kolarov, Lukić (od 72. Matić), Maksimović, Tadić, Milinković-Savić (od 64. Kostić), Ljajić (od 77.Prijović), Mitrović.

RUMUNIJA: Tatarušanu, Manea, Balaša, Spaunaru, Banku, Marin, Anton, Stančiju, Kipčiju (od 93.Rotariju), Tukudean (od 82. Kešeru), Draguš (od 60. Mitrica).

 

Alekasandar Mitrović