XS
SM
MD
LG

Prvi poraz Srbije na Svjetskom prvenstvu

Odbojkašice Srbije poražene su od reprezentacije Japana u Nagoji sa 1:3 (25:15, 23:25, 23:25, 23:25) u trećem meču druge faze Svjetskog prvenstva.

Foto:japan2018.fivb.com/

Kao i na prethodnim utakmicama olimpijske vicešampionke su krenule silovito, imale su prednost od tri poena, da bi kod rezultata 11:8 napravile seriju od 12:1. Japanke su uspjele da uzvrate sa 6:1, no više od toga nisu mogle i Srbija osvaja prvi set sa 25:15.

Japanke su krenule dosta bolje u narednom dijelu igre i imale su vođstvo od 11:9. Kasnije je to otišlo i na +4, no srpske odbojkašice su izjednačile. Igralo se poen za poen i domaći tim je uspio prvi doći do set lopte i odmah je iskoristio i tako postao prvi tim koji je oduzeo set Srbiji na ovom prvenstvu.

U trećem setu ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi azijska selekcija preuzela konstantno vođstvo od dva razlike. Srpkinje su uspjele da izjednače, zatim je Japan ponovo vezao dva poena i kasnije osvojio set sa 25:23. I u narednom setu domaćin je imao vođsto, no mini serijom 6:0 evropske šampionke prave preokret i dolaze do +4. Japanke uzvraćaju serijom od 5:0 i preokreću rezultat za prvi poraz selekcije Srbije na Svjetskom prvenstvu.

 Tim Zorana Terzića ranije je obezbijedio prolaz među najboljih šest ekipa, a završni meč druge faze igrače sutra od 9:20h protiv Holandije.