XS
SM
MD
LG

Evrokup: Zvezda slavila kod Monaka

Košarkaši Crvene zvezde upisali su drugu pobjedu u Evrokupu, slavivši u gostima kod Monaka rezultatom 66-63.

Prva četvrtina bila je izuzetno izuzetno čudna. Skoro tri minute uopšte nije bilo poena a onda je Kikanović vezao četiri poena za domaće. Zvezda je zaigrala sjajno tada. Faje je dao tešku trojku što su bili i prvi poeni Zvezde. Od tada pa do kraja prvog perioda postojala je samo Zvezda. Čović je radio dobar posao u organizaciji napada, defanziva je bila sjajna a dobre stvari u napadu su radili Beron i Perperoglu. Nakon prvog perioda, Zvezda je vodila 17-6 ali ne protiv Monaka nego Kikanovića jer je on dao sve poene za domaće u prvom periodu. 

Monako je bio mnogo bolji u drugom periodu. Džarod Džons ih je uveo u dobar ritam sa šest poena na startu ovog perioda. Kasnije su se razigrali i Lakob i ostali i Monako je topio prednost Zvezde. Vodstvo Zvezde čuvali su Odžo i Čović ali to vodstvo je bilo sve manje i manje. Ipak, Zvezda je bolje odigrala završnicu prvog poluvremena i na poluvrijeme su otišli sa vodstvom 29-24. 

Na startu drugog poluvremena Monako je smanjio na 31-28 a onda se pokvario semafor. Pauza je trajala 15 minuta i faktički je uslijedio novi početak. U nastavku, Zvezda nije izgledala dobro. Monako je igrao dobro u oba pravca. Napravili su seriju 12-0 i došli su do devet poena prednosti. Treba reći da je u ovim momentima bilo i diskutabilnih sudijskih odluka na štetu Zvezde. Do kraja trećeg perioda, Monako je sačuvao prednost i sa devet poena prednosti ušli su u poslednji period. 

Nije se Zvezda predavala. Perperoglu ih je pokrenuo sa dvije trojke, kasnije su pod faulom pogađali i Džo Reglend i Filip Čović a na sve se dodao i Dobrić sa 2+1. Zvezda je uspjela doći do preokreta i ušlo se u neizvjesnu završnicu. Cirbes je pogađao bacanja, Reglend je dao trojku i Zvezda je otišla na pet poena prednosti. Probali su se domaći vratiti ali nisu uspjeli i Zvezda je slavila sa 66-63.

Foto: ABA liga