XS
SM
MD
LG

Pl: Osvrt na deveto kolo iz Fantazi ugla

Iza nas je deveto kolo engleske Premijer lige. Kolo je bilo zanimljivo ali za sve fantazere veoma veoma teško. Mnogi su imali loše kolo kao na kraju krajeva i ja sam.

MOJA EKIPA

Ovo kolo mi je najgore otkako igram Fantazi. Imao sam 30 bodova ali sam išao -8 pa je to faktički 22 boda. Shodno tome doživio sam i veliki pad od nekih 400 hiljada mjesta.

Napravio sam dobar potez ubacivanjem Alisona koji je donio 6 bodova ali to je bilo to od odbrane. Alonso bod, Doerti bod i Jedlin dva boda. Očekivao sam od Njukasla da konačno nešto uradi ali ih je dobio Brajton i uz Kardif i Hadersfild, mislim da smo dobili već sada i trećeg putnika u Čempionšip. Rafa je na genijalnost izvukao ekipu prošle godine ali sada ništa ne pomaže. Nadigrali su Brajtona ali nisu uspjeli da daju gol. Rekao sam u najavi da očekujem loš meč za Vulvse i bio sam u pravu. Odigrali su najgori meč od starta sezone i izgubili su 2-0 od Votforda.

U veznom redu jedino je Širle donio bodove. Ubacio sam ga više radi nekog moranja i narednih kola a on se isplatio odma. Dao je gol što me izuzetno raduje jer sada slijede Bormut i Hadersfild pa se nadam još nekim bodovima. Azar ništa a još je dobio i žuti. Medison je imao sjajnu šansu protiv Arsenala ali nije iskoristio dok je Ričarlison dobio jedino bod za CS.

Napad neslavni dio tima. Dvoumio sam se između Kejna i Lakazeta oko kapitena i na kraju nisam mogao pogriješiti jer nisu napravili ništa. Kejna sam izabrao ali je opet izdao i od narednog kola nije više u mom timu. Laka je imao dva zicera protiv Lestera ali se oba puta obrkao. Bobi Firmino ušao tek u drugom poluvremenu u igru i nije napravio ništa.

PREDLOŽENI IGRAČI

Predložio sam odbranu Njukasla ali to je propalo jer opet nisu napravili ništa. Stanislas se takođe nije pokazao kao dobar izbor ali zato Lukas Dinj jeste jer je donio CS. Takođe, rekao sam da su potezi ludaka sa kapitenom Rič, Robertson i Bernardo Silva. Oni koji imaju Robertsona ili Bernarda ako su poslušali savjet, dobro su prošli.

BITNE NAPOMENE I RANI PLANOVI

-Drugi meč zaredom Auba ulazi sa klupe i daje dva gola. Da li je vrijeme za njega ? Možda i jeste ali kod mene je to teško uraditi jer imam Laku već.

-Kejn drugu utakmicu zaredom nevidljiv. Slijedi mu Mančester Siti. Totenhem je generalno veoma blijed i bolje je riješiti se Kejna u ovoj fazi sezone. Ima boljih opcija od njega. Možete ubaciti Aubu u napadu ili ići na jeftinog špica pa ubaciti Mo Salaha.

-Kevin De Brujjne odigrao je poslednjih pola sata za Siti. Igrao je i u Ligi Šampiona od starta. Nekako imam osjećaj da će startati protiv Totenhema. Možda je još rano za njega ali uskoro bi KDB mogao biti must have igrač.

-Fulam je ekipa koja je primila najviše golova od starta sezone u Ligama Petice. Šta to znači za Fantazi ? Možda protiv njih možemo hvatati instant bodove sa igračima na jedno kolo. Generalno nisam za takvo igranje ali ko tako igra, sada može pokušati.

-Što se mojih ranih planova tiče, sigurno vadim Kejna. Šta i kako dalje još ne znam. Sačekaću LŠ i LE da ne bude povreda nekih. Vuče me KDB ali je realnije da krenem po Salaha bar za sada jer De Brujnea uvijek mogu ubaciti umjesto Salaha ili Azara.

To je to za ovu rundu. Za mene je bila horor a nadam se da je za vas bila bolja.