XS
SM
MD
LG

Sokolac krenuo sa pripremama

Na Sokocu je danas formiran Organizacioni odbor 56. Međuopštinskih omladinskih sportskih igara /MOSI/ „Sokolac 2019“, čije su obaveze priprema i održavanje ove sportske manifestacije početkom jula naredne godine.

Organizacioni odbor igara ima 55 članova, Izvršni odbor od 17 članova, kao i 15 komisija.

Predsjednik Organizacionog odbora 56. MOSI Milovan Bjelica rekao je novinarima da se u prvoj sedmici jula na ovoj sportskoj manifestaciji očekuje učešće sportista iz 30 opština Republike Srpske, Srbije, Federacije BiH i Crne Gore.

On je na današnjem konstitutivnom sastanku na Sokocu, upoznao predstavnike svih javnih ustanova, opštinskih i privatnih preduzeća, organizacija, kao i svoje saradnike iz lokalne uprave o planiranim investicijama i načinu obezbjeđivanja sredstava za organizovanje MOSI.

Bjelica, koji je načelnik opštine Sokolac, podsjetio je da je do sada obezbijeđeno 200.000 KM od Vlade Republike Srpske za dio sportskih terena, 300.000 KM od Direkcije za puteve Srpske za putnu infrastrukturu i 50.000 KM od Grada Istočno Sarajevo.

Prema njegovim riječima, opština Sokolac će učiniti sve da obezbijedi dodatna sredstva kako bi MOSI bile uspješna sportska manifestacija.

On je naveo da će za održavanje igara osim revitalizacije postojećeg fudbalskog stadiona „Bara“ i tartan staze, biti izgrađena četiri nova teniska terena, rekonstruisana Ulica Milana Šarca i nekoliko saobraćajnica koje vode ka sportskim terenima, te bolja rasvjeta i ograda oko gradskog stadiona.

Bjelica je izrazio nadu da će do početka jula naredne godine biti riješeno i pitanje obezbjeđenja smještaja sportista, sportskih radnika i gostiju.

Sekretar 56. MOSI Borjanka Krsmanović izjavila je ovom prilikom da je najvažnija institucionalna saradnja svih aktera u lokalnoj zajednici vezanih za organizaciju igara i vjeruje da će Sokolac samo na taj način pokazati da je zaista dobar domaćin, kao što je bio i na 48. MOSI održanim 2011. godine.

Međuopštinske omladinske sportske igre održavaju se u tridesetak opština na tromeđi Srbije, Crne Gore i BiH od 1954. godine.

Organizovanje najveće manifestacije amaterskog sporta u bivšoj Jugoslaviji, prekinuto je zbog ratnih sukoba 1991. godine, a obnovljeno 2001. godine u Prijepolju odakle su i počele.