XS
SM
MD
LG
24.01.2019 Radio Trebinje

Plan izbaciti Skaute

TREBINjE │ Prva utakmica  rukometaša „Leotara“ u ovoj godini biće i svojevrsni sportski spektakl – revenš susret 1/8 finala rukometnog kupa BiH sa SEHA ligašem i višestrukim prvakom BiH „Izviđačem“ iz Ljubuškog, koji se igra u subotu, 26. januara, u spotskoj dvorani „Miloš Mrdić“.

U prvom susretu Trebinjci su bili nadomak senzacije – pružili su izvanrednu partiju, vodili tokom čitavog meča dva ili tri gola razlike, ali su  domaći u završnici ipak uspjeli da sačuvaju obraz i izbore minimalnu pobjedu 26:25.

„Tako da su sve karte otvorene i u subotu ćemo pokušati da izbacimo prvaka. Očekuje nas jedna vrlo teška utakmica – naš protivnik je jako kvalitetna, mlada i školovana ekipa, sa dosta reprezentativaca, seniorskih i juniorskih. Pozvao bih trebinjsku publiku da nam da dodatni elan i vjetar u leđa da i mi damo svoj maksimum i pokušamo ostvariti senzaciju“, istakao je večeras na pres konferenciji kluba šef stručnog štaba „Leotara“ Darko Tavrić.

Milimir Ninković, kapiten trebinjskih rukometaša, napomenuo je da se za subotnji susret u Kupu BiH i predstojeći nastavak prvenstva spremaju već 15 dana.

„U utakmici prije mjesec dana pokazali smo da možemo da igramo i da se nosimo sa njima. Nismo ih precijenili, a tako će biti i u subotu. Ako ponovimo igru iz prvog meča imamo razloga da se nadamo prolasku dalje“, ističe Ninković.

Trebinjski premijerligaš u nastavak prvenstva ulazi oslabljen u odnosu na jesenju polusezonu – Mićić i Bojević su napustili klub u zimskoj pauzi, a u međuvremenu su se povrijedila tri igrača – među kojima su i najbolji strijelci „Leotara“ Glendža i Milojević, na koje ekipa neće moći da računa u susretu protiv „Izviđača“.

Novih igrača u timu nema, ali u klubu ističu da tragaju za pojačanjima, u prvom redu na bekovskim pozicijama.

„Naš cilj u nastavku sezone je završnica prvenstva – plej of, a to je realan cilj i sve ispod toga smatrali bi neuspjehom. Takođe, uz dobar rezultat seniorskog tima, želimo i da omasovimo klub, da imamo što više djece, uspostavimo mini-rukomet u osnovnim školama. I ono što svakako želimo je da Trebinje u narednih pet godina postane prepoznatljivo – i po rukometu“, ističe član upravnog odbora kluba Stevan Bekan.