XS
SM
MD
LG

Sukno okončao aktivno igranje

Završio igračku karijedu: Sandro Sukno

Hrvatski vaterpolista Sandro Sukno odlučio je da završi karijeru.

Jedan od najvećih hrvatskih vaterpolista zbog zdravstvenih poteškoća  prijevremeno je morao otići u penziju, a sportskoj publici obratio se putem saopštenja.

Prenosimo ga integralno

"Poštovani prijatelji sporta,

kolege saigrači, treneri, vaterpolo radnici , a prije svih  navijači, osjećam se dužnim ovim putem obavijestiti javnost kako sam morao donijeti nimalo jednostavnu odluku.

Odlučio sam iz zdravstvenih razloga okončati aktivnu igračku karijeru.

Naime, nakon operacije na srcu u SAD-u početkom prošle godine koja je zaista uspješno otklonila sve moje tadašnje tegobe, te oporavka koji je potrajao godinu dana, u kontaktu s nekolicinom najeminentnijih stručnjaka, doktora  iz Hrvatske i inostranstva , a nakon temeljitih pregleda i rezultata kontrolnih pregleda, pokazalo se da moje ukupno zdravstveno stanje nije optimalno za nastavak bavljenja vrhunskim sportom i da ne postoji stošpstona  zdravstvene bezbijednost.

Na operativni zahvat u Klivelandu odlučio sam se upravo radi sporta, mog najdražeg vaterpola koji je sastavni dio mog života. Jednako vrijedi i za vrijeme  oporavka, te sam zaista učinio sve ne bih li dobio s više strana, od najboljih i najstručnijih liječnika, potpuno mišljenje i najčišću sliku svog zdravlja. Na žalost, neću se uspjeti vratiti saigračima u bazen, ali baš kao što je vaterpolo sastavni dio mene, tako se nadam da ni ja nikada neću otići iz ovog našeg divnog i uspješnog sporta kojem i lično puno dugujem.

Posebno  bih se ovim putem želio zahvaliti svima koji su bili dio moje igračke karijere. Svojoj  porodici , saigračima, trenerima... . Zahvaljujem se navijačima i javnosti na ljubavi kojom sam bio obasut tijekom karijere, ali i na brizi u zadnjih godinu-dvije. Velika hvala ljekarima koji su uprli sve snage ne bi li mi pomogli u željenom povratku u bazen.

Zahvaljujem se svim klubovima čiji sam član bio tokom karijere, posebno  matičnom klubu VK Jug CO u kojem sam trenirao posljednju sezonu nadajući se povratku.

Hvala Hrvatskom vaterpolskom savezu na pažnji, razumijevanju i punoj podršci koju sam uživao sve minulo vrijeme.

Zauvijek ostajem najveći navijač naše hrvatske vaterpolo reprezentacije i hrvatskog sporta.

S poštovanjem, Sandro Sukno"

Izvor: 24sata.hr