XS
SM
MD
LG

Milići se oprostili od regionalnog Istoka

Remijem sa  BSK Ledincima iz Batkovića, Milići su se na Supač polju oprostili od društva regionalaca. Posljednji susret u ovoj ligi Milićani su završili rezultatom 1:1.

Šampionska ekipa regionalnog Istoka: FK Milići

Ljubitelji fudbala na Supač polju uživali su u odličnoj fudbalskoj predstavi i fudbalskim majstorijama svojih ljubimaca. Iako se to po rezultatu ne bi reklo, ovaj susret je obilovao odličnim prilikama, ali su golmani oba tima bili na visini zadatka. Domaća ekipa je od samog starta krenula brzo i ofanzivno, dok su gosti pokušavali da iz kontri dođu do Đorđićevog gola. Dvije najljepše šanse viđene su pred kraj prvog dijela. Ružičić je sa sredine maestralno prošao kroz protivničku odbranu, na ivici šesnaesterca poslao loptu do Marinkovića koji je majstorskim driblingom nanizao nekoliko igrača iz Batkovića, a onda, iskosa, sa desne strane šutirao prema golu i pogodio vanjski dio mreže. Pet minuta kasnije, Jovanović centrira do Jolovića, a on atraktivnim potezom, makazicama, šalje loptu prema golu Sekulića koji je krajnjim naporom zaustavlja da ne uđe u mrežu.

Na odmor se odlazi bez pogodaka, ali već u prvom minutu  drugog poluvremena Marinković se iskupljuje za ranije propuštene prilike  i dovodi svoj tim do vođstva 1:0. Ružičić je još jednom poveo akciju, poslao dugu loptu do Antunovića,  koji je povukao loptu do ivice 16 metara, odigrao povratnu do Marinkovića, a najbolji strijelac Milićana prolazi kroz  kazneni prostor  i preciznim šutom pogađa donji desni ugao golmana gostiju. Petnaestak minuta kasnije, gosti kreću u akciju sa sredine terena, duga lopta Marića, koji je u odigrao po liniji peterca, do Veselinovića koji šalje loptu iza Đorđićevih leđa za poravnanje 1:1. U nastavku, gosti su se povukli i čuvali rezultat, što im je i uspjelo, uprkos stalnim napadima i prilikama koje su stvarali Jolović, Marinković i Teodorović.

Treba istaći i sudijsku trojku Ikonić, Mazić i Divčić koja je besprijekorno obavila svoj posao.

Jedan od atraktivnijih poteza na meču

Osvojeni bod je ekipi iz Batkovića bio presudan za opstanak u Regionalnoj ligi, grupa Istok.

„Bila je ovo teška utakmica sa nezgodnim protivnikom koji je još jednom pokazao da nije slučajno na liderskoj poziciji. U prvom poluvremenu je bilo ispitivanje snaga i samo smo se čuvali da ne primimo pogodak, a u drugom dijelu smo krenuli na sve ili ništa,  igralo se „na nož“. Mislim da je neriješen rezultat zaista zaslužen. Milićima želimo da i u Drugoj ligi nastave sa uspjesima i opravdaju epitet jedne od najboljih ekipa u regiji“, kazao je Ostoja Nikolić, predsjednik  BSK Ledinci.

Milićani nisu nezadovoljni remijem.

„Dali smo svoj maksimum u ovom meču koji nije bilo nimalo lako odigrati po veoma teškom, sparnom vremenu. U utakmicu smo ušli pomalo opušteno, rasterećeni nakon duge sezone u kojoj smo težili ka svom cilju, pa nas ni lopta nije slušala. Imali smo nekoliko dobrih prilika, ali je, kao i nekoliko puta do sada, zatajila završnica, ali kada se sve sabere nismo nimalo nezadovoljni rezultatom. Zahvalio bih se svima u klubu, a posebno svojim saigračima, što su do kraja istrajali i složno se izborili za plasman u viši ranga takmičenja“, istakao je Boban Jolović, zamjenik kapitena Milića, i osvrnuo se i na činjenicu da im nije dodijeljen pobjednički pehar na kraju sezone.

U petak smo iz FS RS dobili dopis da zbog nekih drugih obaveza nisu u mogućnosti da nam pehar i medalje uruče na posljednjoj utakmici u regiji, nego da će ta ceremonija biti na prvoj utakmici u Drugoj ligi. Malo je to neobično i dosad nije bila takva praksa,  jer možda će neko od igrača i otići iz ekipe, ali i ako se to desi, mi ćemo se potruditi da medalje dođu do onih koji su se izborili za ovaj uspjeh“.

Milići su sa svojim navijačima poslije utakmice proslavili oproštaj od regionalnog Istoka, a posebno su se obradovali oni koji su uspjeli doći do dresova svojih ljubimaca.

Milići - BSK Ledinci (Batković) 1:1 (0:0)

Stadion Supač polje u Milićima

Gledalaca: 100

Glavni sudija: Aleksandar Ikonić (Bijeljina)

Pomoćnici: Slaviša Mazić (Vlasenica) i Vladimir Divčić (Bijeljina)

Delegat/kontrolor: Zoran Đukanović (Lokanj)

Strijelci: 1:0 Marinković u 46, 1:1 Veselinović u 62.

Žuti kartoni: N.Ćirković (Milići)

Milići: Đorđić, Jolović, Vidović, N.Ćirković, Jovanović, Marinković, Teodorović, Antunović, Došić, Mićić, Ružičić

Trener: Ranko Lalović

BSK Ledinci (Batković): Sekulić, Arsenović, Nikolić, Tešić, Maksimović, Pavlović, Veselinović, Radić, Milanović, Marić, Nedić

Igrač utakmice: Boban Jolović (Milići)

Jolović u akciji

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Sloboda 2 : 2 OFK Trnovica
Mladost 5 : 4 Vlasenica
Partizan 5 : 1 Majevica
Lokomotiva 4 : 0 Podrinje
Milići 1 : 1 BSK Ledinci
OFK Šekovići 3 : 0 Rudar 1925
Čelopek 1 : 0 Jedinstvo
Omladinac 5 : 2 Birač
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Milići 30 16 10 4 58
2 OFK Šekovići 30 17 3 10 54
3 Rudar 1925 30 14 8 8 50
4 Sloboda 30 13 6 11 45
5 Vlasenica 30 13 6 11 45
6 OFK Trnovica 30 12 9 9 45
7 Podrinje 30 13 5 12 44
8 BSK Ledinci (-2) 30 14 3 13 43
9 Omladinac 30 12 6 12 42
10 Partizan 30 12 6 12 42
11 Jedinstvo 30 12 6 12 42
12 Čelopek 30 12 6 12 42
13 Mladost 30 13 3 14 42
14 Birač 30 12 5 13 41
15 Lokomotiva 30 9 4 17 31
16 Majevica (-2) 30 2 2 26 6