XS
SM
MD
LG

Iskra razbila Drinu

Bugojanke upisale drugu pobjedu

Fudbalerke Iskre iz Bugojna ostvarile su ubjedljivu pobjedu u drugom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine. Ekipa Selme Omerović opravdala je ulogu favorita, te je u Donjem Vakufu deklasirala Drinu iz Zvornika rezultatom 11:0.

Tim sa Jaklića ostvario je najubjedljiviju pobjedu od kada se takmiči u društvu najboljih, a do sada najveći trijumf im je bilo 9:0 protiv ekipe Mladosti iz Novog Grada prije dvije sezone.

Prvi pogodak na meču pao je u 6. minuti kada je mrežu gostujuće ekipa zatresla Kuljanin nakon greške štopera Drine. U 25. minuti Dijaković je probila po desnoj strani, ušla u kazneni prostor, te šutirala u lijevi ugao i udvostručila prednost. Samo pet minuta kasnije Grebenar nije iskoristila kazeni udarac, pa je Kuljanin naletila na odbijenu loptu i zatresla mrežu za 3:0. Zatim četiri minute poslije Abdaković je nakon gužve u šesnaestercu uspijela iz okreta postići gol za 4:0. Do kraja prvog dijela igre Bajrić je fenomenalnim udarcem sa 20 metara postigla odličan pogodak za 5:0.

Početkom drugog poluvremena samo što je ušla u igru Mlivo uspijela je zatresti mrežu i povećati prednost na 6:0. U 50. minuti Abdaković je nakon asistencije Dijaković postigla svoj drugi pogodak na meču, a deset minuta kasnije i het-trik. Zatim je Kuljanin, koja je odigrala sjajnu utakmicu u razmaku od dva minuta, postigla dva gola, prvo u 64. a potom i u 65. minuti. Konačan rezultat ovog meča postavila je Jašarević nakon asistencije Abdaković.

Iskra vs Drina

- Ostvarili smo ono što smo i željeli prije utakmice, a to je trijumf. Sigurno da imamo puno toga za doraditi u našoj igri, ali imamo par novih igračica i još uvijek se uigravamo. Vjerujem da će to iz kola u kolo biti još i bolje, te da će se kockice složiti i da ćemo biti u vrhu tabele, izjavila je Selma Omerović, trener Iskre.

ŽNK Iskra Bugojno - ŽFK Drina Zvornik 11:0 (5:0).
Stadion: Gradski u Donjem Vakufu.
Gledalaca: 50.
Glavni sudija: Merima Čelik (Sarajevo).
Pomoćnici: Jovanka Višekruna (Banja Luka), Merima Tanović (Mostar).
Žuti kartoni: Iskra (Grebenar, Kuljanin), Drina (Ivanovski, Milošević).

Iskra: Mašić, Bajrić (od 46. Haračić), Jašarević, Grebenar, Abdaković, Dijaković, Lužić, Piskić, Kuljanin, Bašić (od 67. Kelić), Rahmanović (od 46. Mlivo).

Trener: Selma Omerović.

Drina: Nikolić, Đurić (od 57. Samardžić), Vidović, Milošević, Mihajlović, Perić (od 46. Milutinović), Stankić, Jović, Matić, Ivanovski, Jovanović.

Trener: Goran Petrović.

Igračica utakmice: Mia Kuljanin (Iskra Bugojno).

 


Radnik Bumerang 1 : 4 SFK 2000
Široki Brijeg 0 : 5 Emina
Iskra 11 : 0 Drina
Lokomotiva 6 : 0 Alfa Modriča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Iskra 2 2 0 0 6
2 Lokomotiva 2 2 0 0 6
3 SFK 2000 2 2 0 0 6
4 Emina 2 1 0 1 3
5 Široki Brijeg 2 0 1 1 1
6 Drina 2 0 1 1 1
7 Radnik Bumerang 2 0 0 2 0
8 Alfa Modriča 2 0 0 2 0