XS
SM
MD
LG

Lokomotiva ide u Sarajevo da se nadigrava

ŽFK Lokomotiva Brčko

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog u okviru petog kola Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine gostuju u Sarajevu gdje će snage odmjeriti protiv domaće ekipe SFK 2000.

Brčanke u Sarajevu dolaze sa impresivnim nizom od četiri uzastopne pobjede, te se nalaze na prvoj poziciji sa 12 osvojenih bodova, dok je ekipa SFK treća sa šest bodova i dvije utakmice manje.

Sigurno ćemo vidjeti okršaj dva najozbiljnija kandidata za tron, ali sigurno ova utakmica neće biti ta koja će riješiti prvenstvo. Po svemu do sada prikazanom, trebali bi gledati borbenu, čvrstu, ko zna, možda i meč za pamćenje jer pred nama je duel ekipa koji je uvijek prezentovao dobar fudbal.

- Za vikend nas očekuje teška utakmica protiv ekipe koja je već duži niz godina prvak Premijer ženske lige BiH. Svjesni smo da je ekipa Sarajeva dobra ekipa, da u kontinuitetu igraju svoju igru i vole da dominiraju. Mi smo tim koji je ove sezone odlučio da svoju igru podigne na viši nivo. Iza nas su četiri uzastopne pobjede koje su nam svakako veliki vjetar u leđa. Tokom prvenstva, a posebno poslije e one posljednje utakmice protiv Emine, imamo više samopuzdanja, poradili smo na timskoj igri, a želja i htijenje nisu izotali, kaže Sara Trujić, kapiten Lokosica.

Svjesna je i ona da je pred Lokomotivom teška utakmica, ali ističe kako su se maksimalno pripremile za ovaj duel.

- Svakako očekujemo jednu dobru utakmicu, prije svega borbenu, sa istom željom i htijenjem kao i u prethodnim mečevima. Ne sumnjam da ekipa može iznijeti i ovaj teret i ostati pribrana za nadolazeći duel. Pripremali smo se i pripremamo se i dalje, a na nama ostaje samo da u nedelju izađemo na teren i damo svoj maksimum, te da naš trud i rad izađu na vidjelo. Znam da će svaka od nas ostaviti srce na terenu bez obzira kako utakmica završila, zaključila je Trujić.

Utakmica se igra u nedelju od 15:00 časova na pomoćnom stadionu Butmir, trening centar FK Sarajevo.


Radnik Bumerang : Drina
Alfa Modriča : Emina
Lokomotiva : SFK 2000
Iskra : Široki Brijeg
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 11 11 0 0 33
2 Emina 11 7 1 3 22
3 Lokomotiva 11 7 1 3 22
4 Iskra 11 6 2 3 20
5 Radnik Bumerang 11 5 0 6 15
6 Alfa Modriča 11 1 3 7 6
7 Široki Brijeg 11 1 2 8 5
8 Drina 11 1 1 9 4