XS
SM
MD
LG

Antipropaganda fudbala u Istočnom Sarajevu: Boriša Bodiroga odnio bod u Janju

Fudbaleri Slavije i Podrinja podijelili su bodove u utakmici 10. kola Prve lige Republike Srpske odigravši u Istočnom Sarajevu 0:0, a najzaslužniji za to je sjajni golman gostiju Boriša Bodiroga.

Gotovo idealni vremenski uslovi za fudbal u Istočnom Sarajevu nisu donijeli mnogo toga lijepog u prvom poluvremenu. Gosti otvaraju priliku šansom Nemanja Živkovića u 4. minutu utakmice. Uključio se lijevi bek gostiju iz Janje u napad, ali je dobio loptu previše iskosa, šutirao je, međutim neprecizno.

Osam minuta je trebalo domaćinu da uzvrati, i to kolosalnom prilikom. Dejan Bjeloš je sve dobro uradio, izašao sam pred Borišu Bodirogu, ali ga je preiskusni čuvar mreže, najbolji pojedinac u redovima gostiju danas, fantastično zaustavio. Boriša Bodiroga je u centru pažnje i u 20. minutu utakmice. Na odbijenu loptu je natrčao Marko Marković, izvrsno šutirao, ali se Bodiroga gotovo poravnao sa prečkom i paradom iz devedesetke izbacio loptu u korner.  Nakon kornera, Slavija još jednom prijeti. Vučina Šćepanović je izveo korner, defanziva Podrinja je odbila loptu pravo na nogu Babiću, čiji je šut blokiran, a zatim i pokušaj Bjeloša uspjevaju ispred crte da zaustave defanzivci Podrinja.

Premalo je bilo igre u prvom poluvremenu, malo se moglo uživati u fudbalu. Dosta borbe, prekršaja i čestog ležanja na terenu je potpuno umirilo ritam utakmice, da se u jednom trenutku i trener gostiju, Muhamed Jusufović, zapitao čemu toliko izležavanje na terenu. Zbog svega toga, i danas vrlo dobri arbitar Siniša Lazić je bio primoran da produži prvo poluvrijeme za tri minute, ali na kraju svega na odmor se otišlo sa mršavih 0:0.

Drugo poluvrijeme počelo je onako kako je trajalo i prvo. Dosta borbeno i bez pravih prilika. Slavija je pokušala da napadne, zamijenio je Milan Gutović ofanzivce i umjesto Dejana Bjeloša i Filipa Blagojevića na teren poslao Sedina Ljucu i Nikolu Popovca. Upravo je ovaj drugi u 62. minutu pripremio fantastičnu šansu za Stefana Arbinju, koji šutira sa nekih 6-7 metara po zemlji, ali Boriša Bodiroga i to zaustavlja.

Da su gosti došli po bod i da su se zadovoljili i samo jednim bilo je jasno i u drugom poluvremenu kada su koristili svaki momenat da ukradu koju sekundu i ostanu ležati na travi.

U 75. minutu gužva na terenu. Pogibeljno je, bez ikakvog razloga, Jovan Zarić startovao uz samu aut liniju na Vladana Mandića, a sudija Lazić mu je opravdano pokazao direktan crveni karton. Došlo je do naguravanja nezadovoljnih fudbalera domaćih, kojima je bilo neshvatljivo da Zarić ovako odreaguje i umalo teže povrijedi fudbalera domaćih, pa je sudija Lazić kartonima morao da smiruje situaciju.

Iz potpune mirnoće nakon toga i umrtvljene igre gostiju, umalo da ekipa iz Janje stigne i do pogotka. Vladimir Molerović je izveo slobodan udarac gotovo sa pola igrališta, Stefan Janjić se uključio na skok i ostao potpuno sam, ali je slavlje spriječila prečka Nedžibovićevog gola. Crveni karton kao da je dao dodatna krila gostima,  u posljednjih petnaest minuta potpuno su smirili igru i nisu dopustili Slaviji apsolutno niti jednu šansu, te su na kraju stigli do boda.

SLAVIJA – PODRINJE   0:0
SRC Slavija
Gledalaca: 200
Sudija: Siniša Lazić (Prijedor)
Žuti kartoni: Arbinja, Šćepanović, Remić (na klupi) (Slavija), A. Arnautović (Podrinje)
Crveni karton: Jovan Zarić (Podrinje) 73

Slavija: Nedžibović, Mandić, Blagojević (od 61. Popovac), Babić, Arbinja, Šćepanović, Marković, Bojanić, N. Bjeloš, Kentaro, D. Bjeloš (od 56. Ljuca)  Trener: Milan Gutović

Podrinje: Bodiroga, Klasanović, Molerović, Došlo, Đokić, Vujić, A. Arnautović (od 76. Draganić), Janjić, Živković, Jovanović (od 90.  J. Arnautović), Zarić  Trener: Muhamed Jusufović

 


Jedinstvo 1 : 1 Kozara
Željezničar Sport Team 1 : 1 Slavija
Tekstilac 1 : 3 Modriča Alfa
Krupa 2 : 0 Rudar Prijedor
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Krupa 14 12 2 0 38
2 Rudar Prijedor 14 8 3 3 27
3 Kozara 14 6 4 4 22
4 Željezničar Sport Team 13 4 4 5 16
5 Modriča Alfa 13 4 2 7 14
6 Tekstilac 13 3 4 6 13
7 Slavija 13 2 7 4 13
8 Podrinje 13 3 4 6 13
9 Jedinstvo 13 2 2 9 8