XS
SM
MD
LG

Lokomotiva sigurna protiv Modriče

Lokomotiva razbila Modriču

Fudbalerke Lokomotive iz Brčkog ostvarile su najubjedljivi trijumf ove sezone, pošto su na stadionu Obilića u Krepšiću bez većih problema slavile protiv ekipe Modriče rezultatom 9:1 u devetom kolu Premijer ženske lige Bosne i Hercegovine.

Domaći igračice su ofanzivno ušle u meč i takva igra im se isplatila i tim Milorada Iliškovića i Selme Omerović je na vrijeme postigao golove, a u drugom poluvremenu i dotukao svog rivala.

Lokosice su zaprijetile u desetoj minuti preko Mešanović, koja je pokušala iz slobodnog udarca da ugrozi Okanović, ali je bila neprecizna. Međutim, sedam minuta poslije Mešanović postiže pogodak za domaći tim, nakon jednog udarca sa 20 metara, neoprezno je reagovala i Okanović, pa je Lokomotiva povela sa 1:0. Pet minuta kasnije, Zukić je odličnim centaršutem iz kornera pronašla Džanić, a štoper Brčanskog tima glavom pogađa za 2:0.

U 31. minutu pokušala je i Damjanović iz slobodnog udarca, no trese se samo prečka, pa je rezultat ostao nepromjenjen. Četiri minuta kasnije Mešanović je odličnim udarcem sa 25 metara pokušala, no uspješnija je Okanović. U posljednjem minutu prvog poluvremena Modriča je smanjila rezultat. Nakon nesporazuma u odbrani štoperskog tandema Lokomotive, grešku je iskoristila Muratović i postigla pogodak za 2:1, pa se sa tim rezultatom otišlo i na odmor.

Nastavak je počeo dobro za domaćina. Drugi minut drugog dijela igre se igrao kada je Mešanović odličnom loptom uposlila Damjanović, a napadačica Lokomotive zaobilazi Okanović i šalje loptu u mrežu za 3:1. U 52. minutu i Faćić se upisala u asistente, tako što je proigrala Smiljanić, a ona, uz do duše, malo sreće postiže pogodak svom bivšem klubu za 4:1. Pet minuta kasnije, ponovo su kombinovale Mešanović i Damjanović, koje su odigrale sjajnu utakmicu, pa je rezultat bio 5:1. Do kraja meča Damjanović i Smiljanić su došle do het-trika, a jedan je dodala i Draženka Gavrić u 87. minutu, koja je ušla kao rezervista i pogodila sjajno mrežu nakon asistencije Smiljanić za konačnih 9:1 i petu pobjedu Lokosica ove sezone.

Peti trijumf ove sezone

- Mi smo od prve minute pokazali da želimo da igramo fudbal i da napravimo dobar rezultat. Nekako nam je polazilo sve za rukom, postigli smo golove što se kaže na vrijeme i jednostavno smo odigrali jednu od boljih partija ove sezone. Čestitam svojim saigračicama i stručnom štabu. Pokušaćemo ovu pauzu iskoristiti na najbolji mogući način i da se spremimo za preostala dva meča koja nas očekuju u ovoj polusezoni, izjavila je Ajla Faćić, igračica Lokomotive.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽFK Modriča 9:1 (2:1).
Stadion: Obilić Krepšić.
Gledalaca: 0.
Glavni sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo).
Pomoćnici: Aida Jusufović (Sarajevo), Nevena Marković (Šekovići).
Žuti kartoni: Lokomotiva (Damjanović), Modriča (Pandžić, Đurić, Svitlica).
Crveni karton: Drago Svitlica u 31. minutu (Modriča).

Lokomotiva: Todorić, Džanić, Mešanović, Trujić, Smiljanić, Malinović (od 77. Nakičević), Zukić (od 60. Šećić), Crnobrnja (od 86. Kovač), Faćić (od 86. Gavrić), Damjanović, Vasiljević.

Trener: Milorad Ilišković.

Modriča: Okanović, Karić, Vidović, Muratović, Hasić, Pandžić, Mustafagić, Lazić, Rosuljaš, Škahić (od 68. Čeho), Velagić.

Trener: Drago Svitlica.

Igračica utakmice: Marija Damjanović (Lokomotiva Brčko).


Banja Luka 0 : 4 Iskra
Lokomotiva 9 : 1 Modriča
Radnik Bumerang 3 : 1 Fortuna
Emina 0 : 2 SFK 2000
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 9 8 1 0 25
2 Emina 9 6 1 2 19
3 Radnik Bumerang 9 6 0 3 18
4 Lokomotiva 9 5 1 3 16
5 Iskra 9 5 1 3 16
6 Banja Luka 9 2 0 7 6
7 Fortuna 9 1 2 6 5
8 Modriča 9 0 0 9 0