XS
SM
MD
LG

Finci love u mutnom

Fudbalski savez Finske nije isključio mogućnost da od UEFA zatraži da se predstojeći meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo pređviden za subotu u Zenici protiv BiH odigra na neutralnom terenu zbog, kako su naveli iz finskog saveza, „pretnji ratom u toj zemlji”.

- Ako bude ugrožena sigurnost ekipa, UEFA bi susret prebacila na neutralan teren. Spreman sam samoinicijativno, ukoliko budu zabrinjavajuće vesti, da tražim od UEFA da reaguje - rekao je predsednik FS Finske Ari Lahti koga citiraju sportski portali u BiH.

Po istim navodima, u Finskoj su iskazali strepnje zbog pretnji oružanim sukobom u BiH, na šta je upozorio i tamošnji visoki medunarodni predstavnik Kristijan Šmit, pa su naveli kako se „Zenica nalazi u Zeničko-dobojskoj županiji koja granici s Republikom Srpskom čije vlasti traže otcepljenje od BiH”.

- UEFA će sigurno pomno pratiti situaciju. Ako situacija bude takva da nije sigurno da se igra u Zenici, verujem da ce UEFA tada nešto poduzeti - dodao je predsednik FS Finske, prenosi Hina.