XS
SM
MD
LG

Sajam ritmičke gimnastike u Banjaluci

Detalj sa Banjaluka opena 2021

U dvorani “Kampus”, Univerziteta u Banjaluci – Fakultet za fizičku kulturu – danas je održan sedmi međunarodni turnir u ritmičkoj gimnastici “Banjaluka open 2021” u organizaciji Kluba ritmičke gimnastike “Alegro”.
Nastupilo je više od 100 takmičara u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji iz Srbije, Hrvatske, Federacije BiH i Republike Srpske, a gledaoce su razveselile najmlađe kategorije koje su se takmičile. Na kraju, kada su dijeljene medalje bilo je aplauza i osmijeha. “Banjaluka open 2021” počeo je intoniranjem himni BiH i Republike Srpske.
Takmičenje je otvorio Mladen Ilić, predsednik Skupštine Grada Banjaluka.


-Hvala vam na pozivu i velika mi je čast da sam ovdje sa vama. Podržali smo ovaj turnir, a i ubuduće ćemo, jer ovakve manifestacije okuljaju našu mladost i mnogo znače za mlade takmičare. Želim vam sve najbolje u takmičenju i takmičenje proglašavam otvorenim – istakao je prvi čovjek banjalučke gradske Skupštine Mladen Ilić.
Otvaranju je prisustvovao tradicionalno i Alen Šeranić, ministar zdravlja i socijalne zaštitet u Vladi Republike Srpske.
-Lijepo je vidjeti ovoliki broj takmičara koji su se zažaljeli rivalstva. Nema sumnje da će “Alegro” biti pravi domaćin kao što je to nebrojeno puta do sada i dokazao. Puno sreće svim takmičarima – rekao je ministar Šeranić.
Nakon podijeljenih medalja i proglašenih pobjednika, uz “kese učešća” takmičari su se razišli svojim kućama.