XS
SM
MD
LG

Glasinac savladao lidera

FC Glasinac

Pobjedom rezultatom 6:5 futsaleri Glasinca iz Sokoca savladali su, na svom terenu, lidera šampionata Prve lige Republike Srpske Klub malog fudbala „Radnik Siti“ iz Bijeljine u okviru osmog kola.

Meč u kome je publika na tribinama imala priliku gledati kvalitetan futsal sa dosta prilika za gol na obje strane riješen je u poslednjim trenucima susreta. Prvo poluvrijeme pripalo je gostima iz Bijeljine koji preko Odžaklića i Panića stvaraju prednost od 2:0. Domaći su nakon toga zaigrali hrabrije prema naprijed što im se isplatilo pred sam odlazak na odmor pogotkom Milinkovića za 2:1.

Prvi minut nastavka donio je novi gol u mreži Radnika. Nakon prodora Čolića i pasa pred gol gostiju lopta pogađa Dupora koji autogolom vraća rezultatski egal. Periode dobre igre oba sastava prvi su materijalizovali domaćini pogotcima golmana Pajevića i Debelnogića za potpuni preokret Glasinca od 4:2.

Neizvjesnost u meč vratio je Rakić, a preostala tri minuta utakmice donijela su puno neizvjesnosti. Najprije je Čolić povisio rezultat na 5:3 da bi samo minut kasnije Radnik smanjio prednost preko Pavića. Poslednji minut susreta obilježio je igrač gostiju Živković. On je svom timu prvo obezbijedio izjednačenje na 5:5 i kad se činilo da će doći do podjele bodova, na 15 sekundi do kraja, Debelnogić je uputio udarac prema golu Radnika. Lopta na putu do gola pogađa pomenutog Živkovića, mijenja smjer i završava u mreži za veliko slavlje igrača Glasinca.

„Tokom sedmice spremali smo se ozbiljno za ekipu Radnika i njihove akcije. Radi se o nezgodnom protivniku koji većinu utakmice igra sa viškom u polju ali na kraju smo uspjeli, uz malo i sreće, pobijediti. Mi smo pokazali još jednom da imamo karakter i veliko srce“ izjavio je kapiten Glasinca Miloš Pajević.

Prema riječima kapitena gostiju Cvijetina Pavića ovo je bila njihova loša partija sa dosta primljenih golova i vjeruje da se ovakva blijeda izdanja neće ponavljati u nastavku sezone.

FC Glasinac: Miloš Pajević (K), Darko Gašević, Dejan Debelnogić, Stefan Milinković, Bojan Lukić, Vladan Minić, Nikola Rajić, Nenad Đerić, Radoš Čolić, Nemanja Ninković Trener: Predrag Dobrilović

KMF Radnik Siti: Danijel Ružičić, Cvijetin Pavić (K), Perica Trifković, Miljan Odžaklić, Ljubiša Jović, Branislav Panić, Miloš Dupor, Dejan Živković, Amir Zehić, Dejan Bogdanović, Stefan Rakić Trener: Dejan Pavlović


8 .kolo Prva liga RS
Beli anđeo 7 : 3 Borac
Leotar 4 : 3 Ugljevik
Brčko Zdravlje 4 : 10 Boračka
Željeznica 4 : 3 Jahorina
Glasinac 6 : 5 Radnik Siti
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik Siti 8 6 0 2 18
2 Leotar 8 5 0 3 15
3 Željeznica 8 5 0 3 15
4 Boračka 8 4 1 3 13
5 Glasinac 8 4 1 3 13
6 Ugljevik 8 4 0 4 12
7 Borac 8 3 1 4 10
8 Jahorina 8 2 1 5 7
9 Beli anđeo 8 2 1 5 7
10 Brčko Zdravlje 8 2 1 5 7