XS
SM
MD
LG

Glasinac istupio iz Druge lige Republike Srpske

Seniori Glasinca pauziraju

Futsal klub Glasinac i definitivno je istupio iz Druge lige Republike Srpske grupa "jug" zbog nemogućnosti organizovanja igračkog kadra za dva front.

Jedan od najstarijih futsal klubova Republike Srpske igraće samo Premijer ligu Bosne i Hercegovine za juniore, te će pokušati stvoriti nove futsal snage za budućnost.

- Trenutno stanje u klubu je vrlo komplikovano. Većina igrača koji su trenutno registrovani, zbog privatnih obaveza, zdravstvenih problema i daljeg školovanja nisu u mogućnosti da redovno treniraju i budu prisutni na svakoj utakmici.  Samo u ovoj generaciji mladih igrača, na visoke studije je otišlo šest momaka, na kojima smo zasnivali budućnost i opstanak kluba. Činjenica da smo uvijek igrali samo sa domaćim kadrom kako drugu tako i prvu ligu, nismo imali ambicije za "strance" te smo se odlučili da ovu sezonu preskočimo, rekli su iz Glasinca, te dodali:

- S obzirom da ćemo igrati Premijer juniorsku ligu, fokusiraćemo se na njih i spremiti se na najbolji način za sljedeću godinu. Zbog kalendara koji se poklapa, ne bi mogli igrati paralelno obje lige. 
Kao futsal entuzijastima najveća besmisao bi bila skupljanje igrača samo za utakmicu bez ijednog treninga. Bolje se ne takmičiti. 

Imaju u Glasincu i finansijskih problema, jer su još uvijek finansijska sredstva lokalne uprave blokirana, tako da će ovaj period iskoristiti za finansijsku konsolidaciju.

Uz prihvatanje bilo kakvih kazni od strane Fudbalskog saveza odlučili su da im sve detaljno obrazlože, te se nadaju da će Savez imati razumijevanje za njih. Glasinca ćemo u narednoj sezoni gledati u Premijer ligi BiH za juniore, a onda ćemo vidjeti šta naredna godina nosi i da li će se ponovo pojaviti seniorski tim. 


Radnički : Višegrad
Jahorina : Ljubinje
Metohija : Glasinac
Kalinovik : Rudo
Medi. fakultet : Tango
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički 0 0 0 0 0
2 Jahorina 0 0 0 0 0
3 Metohija 0 0 0 0 0
4 Kalinovik 0 0 0 0 0
5 Medi. fakultet 0 0 0 0 0
6 Tango 0 0 0 0 0
7 Rudo 0 0 0 0 0
8 Glasinac 0 0 0 0 0
9 Ljubinje 0 0 0 0 0
10 Višegrad 0 0 0 0 0