XS
SM
MD
LG

Nova petica Slobode

Sloboda (MG) - BSK 5:2

MRKONJIĆ GRAD - Fudbaleri mrkonjićke Slobode u okviru 20. kola Druge lige - grupa „Zapad“ pobijedili su banjalučki BSK sa 5:2.

Pobjeda Mrkonjićana je zaslužena, mada da su se gosti u predstavili kao borbena i dobra ekipa, koja zna da igra fudbal.

Igračima Slobode ovo je četvrta pobjeda u nizu, u proljećnom dijela šampionata. Tako Mrkonjićani imaju zaostatak od devet bodova za Laktašima, ali i manje utakmicu.

Naime, meč prvog kola u proljećnom dijelu šampionata između Ukrine i Slobode nije odigran, jer je teren u Čečavi bio prekriven snijegom.

Šta reći o utakmici u kojoj je 150 gledalaca vidjelo sedam golova.

Dobru igru domaćeg sastava u prvom poluvremenu i završnici meča. Ali i odličnih petnaestak minuta u drugom poluvremenu gostiju iz Banjaluke, koji su tada uspjeli smanjiti vodstvo Slobode na 2:1, a nakon kardinalne greške golmana Njegoša Zeljkovića, koji je jednu ubačenu loptu Trninića s lijeve strane skrenu u meržu.

I drugi gol BSK-a ide na dušu čuvara mreže Slobode i zadnjoj liniji odbrane.

 Sloboda je povela 1:0 u 120. sekundi meča. Gledaoci se još nisu ne smjestili na tribine, a Marko Nikić je savladao Dejana Vukovića. On je dobio dobru loptu na ivici kaznenog prostora. Imao dosta vremena da dobro „odmjeri“ i pogodi za vodstvo Slobode od 1:O.

Na 2:0 u 28. minutu povisio je Slavko Anđelić, sigurno prvo ime meča. Nakon jedne dobre akcije domaćeg sastava, Ognjen Soldat je jako šutirao, a golman Dejan Vuković odbranio. Odbijenu loptu je  zahvatio Anđelić i poslao u mrežu. To je bio i rezultat prvog poluvremena u kojem je domaći sastav dominirao, igrao lepršavo.

Na početku drugo poluvremena druga slika na terenu. Domaći fudbaleri počeli su ležerno da igraju, a gosti da agresivno preuzimaju inicijativu na terenu. Plod takve igre je gol u mreži Njegoša Zeljkovića u 57. minutu. Napadač gostiju Branko Trninić ubacio je  loptu pred gol, a Zeljković je nespretno intervenisao, pa je lopta završila u mreži.

 I onda pometnja u redovima Slobode. Gosti ozbiljno prijete i malo je nedostajalo da poravnaju rezultat. Međutim, na scenu u 66. minutu stupa Nikola Zec koji postiže treći gol za Slobodu. Štoper domaćih  ubačenu loptu iz kornera spretno je zahvatio i pogodio nebranjeni dio mreže.

Igrao se 73 minut, Duško Mitrić je idealno centrirao, a Slavko Anđelić savlado Vukovića za 4:1.

Međutim gosti se ne predaju i u 85. minutu Nikolaj Mitrović postiže drugi gol za BSK, nakon nove greške golmana i odbrane Slobode.

I tačku na ubjedljivu pobjedu Slobode od 5:2, u 87. minutu stavlja prvi tobdžija Mrkonjićana Ognjen Soldat.

On je umakao odbrani BSK-a i rutinski savladao Vukovića.

Inače, osim pet golova u mreži BSK-a fudbaleri Slobode imali su još toliko izglednih prilika za pogodak.

U 32. minutu Duško Mitrić je pogodio prečku.

I gosti su imali još tri, četiri dobre pozicije za pogodak. Ljubitelji fudbala vidjeli su jednu dobru fudbalsku predstavu, sa  dosta borbenosti, tračanja i zalaganja  obje ekipe.

Šef stručnog štaba Slobode Darko Maletić, zadovoljan je pobjedom i igrom svoje ekipe u većem dijelu meča.

-Zaslužena naša pobjeda. Možda malo previsoka, ali s obzirom da smo mi faktički sami sebi dali dva gola. Vrlo rano smo postigli prvi gol i imali otvoreno utakmicu. I onda nekih petnaestak minuta pada u igri, gdje smo mogli da primimo gol. Na sreću nismo i onda smo dali drugi gol. Ekipa BSK-a, koja se bori za opstanak, pokazala je kao jedna više nego korektna ekipa. U drugom poluvremenu nesrećno primljen prvi gol. I onda se u nas uvukla neka nervoza, bez ikakve potrebe. Na sreću lako dajemo golove, pa smo brzo postigli treći i poslije 3:1 riješili pitanje pobjednika. Poslije toga naš golman je napravio još jednu grešku, na sreću koja nas nije koštala rezultata. Na nama je da narednih dana neke „rupe“ u našoj igri  popravimo. Da u kontinuitetu igramo cijeli meč. Raduje činjenica da smo opet dali pet golova, sigurno to nije za zanemariti. Nastavljamo dalje, okrećemo se novoj utakmici u Trnu -  kaže Maletić.

Sudijska trojka na čelu sa Dejanom Jokićem iz Teslića, može dobiti prolaznu ocjenu za suđenje. Stekao se  utisak da je glavni sudija bio malo brži na potezanju žutih kartona, jer je utakmica bila fer i bez i jednog „žešćeg“ prekršaja.

 Inače, uprava Fudbalskog kluba Slobode u organizaciji meča imala je pune ruka posla. Naime, snijeg koji je pao prošle noći prekrio je teren , pa se  morala angažovati specijalna mašina Komunalnog preduze  „Park“ na čišćenju trena od snijega.

 Zanimljivo da se na zeleni teren nakon petomjesečnog odsustva, zbog školovanja u Policijskoj akademiji vratio Pero Vučković. On  je u 70. minutu zamijenio Sinišu Đakovića, a po izlasku Duška Mitrića u 83. minutu preuzeo kapitensku traku.

U tim Slobode za desetak dana vraća se i Siniša Lazendić, koji je skupa sa Vučkovićem na školovanju u Policijskoj akademiji. To je svakako veliko ohrabrenje za stručni štab, koji zbog povreda i suspenzije igrača zbog žuti kartona ima dosta poteškoća sa igračkim kadrom.

 


Ukrina 1 : 1 Polet 1926
Dubrave 0 : 2 Čelinac
Sloboda 5 : 2 BSK
Željezničar 0 : 3 Sloga (T)
Laktaši 3 : 0 Jedinstvo
Brdo 2 : 0 Proleter
Sloga (S) 1 : 0 Gorica
Progres 1 : 1 Borac
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Laktaši 20 18 2 0 56
2 Sloboda 20 15 2 3 47
3 Sloga (T) (-1) 20 11 3 6 35
4 Jedinstvo 20 10 2 8 32
5 Progres 20 9 4 7 31
6 Sloga (S) 20 9 4 7 31
7 Gorica 20 7 8 5 29
8 Dubrave 20 9 2 9 29
9 Brdo 20 8 4 8 28
10 Borac 20 8 3 9 27
11 Čelinac 20 8 3 9 27
12 Polet 1926 20 8 2 10 26
13 Proleter 20 6 6 8 24
14 BSK 20 2 7 11 13
15 Ukrina 20 3 2 15 11
16 Željezničar 20 1 2 17 5