XS
SM
MD
LG

Trijumf Radnika, poraz Borca

Kup BiH u odbojci - Foto: RTRS

Odigrane su prve utakmice polufinala Kupa Bosne i Hercegovine za odbojkaše. Radnik je u Sarajevu pobijedio Bosnu sa 3:1, dok je Borac izgubio u Banjaluci od Domaljevca 3:0. Revanši su naredne sedmice.
 
Teško će odbojkaši Borca do finala Kupa Bosne i Hercegovine. U susretu protiv Domaljevca, nisu uspjeli osvojiti niti set, pa će revanš za sedam dana, čini se biti samo formalnost.

Sat i 15 minuta igre, bilo je dovoljno gostima za triujumfuju u tri dobijena seta, bilo je 25:20, 25:20 i 25:19. Sjajnim servisima, igrom u bloku i dobrim napadom gdje je prednjačio korektor Filip Nedić, Domaljevac je više nego ubjedljivo stigao do pobjede i za plasman u finale, u revanšu, dovoljan im je i set.

Borac je u drugi dio sezone ušao bez najboljeg igrača Miloša Popovića, koji je prešao u redove Radnika. Pred crveno-plavima je polusezona puna izazova. Plasman u plej-of je praktično osiguran, a uprkos ubjedljivom porazu u prvom meču polufinala Kupa, Banjalučani poručuju da ništa nije gotovo...

Revanš mečevi polifinala Kupa BiH, na programu su neredne srijede. Borac će i u nedjelju gostovati u Domaljvcu, u okviru 15. kola Premijer lige BiH.