XS
SM
MD
LG

Marko Tadić i Danilo Ružić predvodili odbojkaše Kaknja do titule prvaka BiH

Najuspješniji i najtrofejniji odbojkaški klub u BiH ekipa Kaknja nakon skoro deset godina, tačnije od 2013. godine vraća titulu prvaka BiH u Kakanj.

Izabranici trenerskog dvojca Almira Aganovića i Mirze Demira: Rijad Begić, Ajdin Srebrenica, Anes Čizmić, libero Sejdim Mustafić, Adin Fazlić, Danilo Ružić, Marko Tadić, kapiten Armin Fejzović, Edin Mehić, Armin Vehab, Adnan Silajdžić i Faris Čobo uz mnogo poteškoća koje su ih pratile u ligaškoj, prvoj fazi prvenstva iza odbojkaša Mladosti bili su drugoplasirani.

U plaj-ofu u doigravanju za prvaka iznenadili su sve, pokazali su snagu te ih entuzijazam, elan i timski duh vodi na šampionski tron i na kraju sezonu iz snova završili su na najbolji mogući način.

Preko odbojkaša sarajevske Bosne, Banjaluke i ekipe Borca i sjajnih i velikih pobjeda u seriji sa 2:0 u finalu plej ofa protiv Domaljevca i tako prekidaju osmogodišnji šampionski niz brčanske Mladosti i sasvim zasluženo osvajaju za sezonu 2021/22 pehar najbolje ekipe BiH.

Tako će Kakanjci imati priliku da kroz kvalifikacije igraju CEV Ligu šampiona te očekuju i nadaju se podršci grada za evropski poduhvat.

Veliki doprinos uspjesima odbojkaša Kaknja dali su i iskusni reprezentativci Paljanin Marko Tadić i Ljubinjac Danilo Ružić. Nosili su ekipu tokom cjele sezone i za šampionski pehar Kakanjci mogu da zahvale i nekadašnjim članovima paljanskog premijerligaša Studenta.

Marko Tadić i Danilo Ružić