XS
SM
MD
LG

Slavoljub Muslin selektor BiH?!

Smijenjeni selektor Srbije koji je Orlove, poslije osam godina pauze, odveo na Svjetsko prvestvo Slavoljub Muslin jedan je od glavnih kandidata za nasljednika Mehmeda Baždarevića na klupi Zmajeva. Njemu će Fudbalski savez Republike Srpske, po svemu sudeći, dati podršku.

To je, indirektno, večeras u emisiji „Total soker“ na beogradskom SOS kanalu, potvrdio i predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske, Mile Kovačević.

-Fudbalski savez Republike Srpske će stati najkvalitetnijeg kandidata, da li će to biti Slavoljub Muslin, Amar Osim, neko treći ili četvrti to u ovom trenutku ne mogu da kažem, ali selektor BiH bez glasova iz Republike Srpske ne može da bude izabran. Očigledno je da je Muslin dokazao da je trener koji zna da odvede reprezentaciju na jedno veliko takmičenje što je naša želja u FS BiH i nadamo se da ćemo u narednim kvalifikacijama u tome uspjeti – istakao je Mile Kovačević.

On nije želio da komentariše potez Fudbalskog saveza Srbije o smjeni selektora Muslina.

-Fudbalski savez Republike Srpske će podržati sve one odluke koje donesu legitimni organi Fudbalskog saveza Srbije – rekao je Kovačević, a na pitanje voditelja vezano za utakmicu Republika Srpska – Srbija u Banjaluci je odgovorio:

-U Republici Srpskoj sanjamo taj dan, da se odigra utakmica revijalno-sportskog i humanitarog karaktera. Mi smo se za ovu ovu priču izborili kod naših sportskih prijatelja u Sarajevu koji su nam dali saglasnost za odigravanje utakmice. U posljednje vrijeme nemamo kontra odjeka iz Fudbalskog saveza Srbije, ali se nadamo da ćemo taj naš san dosanjati. Učinićemo sve da taj meč bude odigran, međutim ništa više ne zavisi od FSRS i FS BiH, sve je u rukama FS Srbije, loptica je prebačena u to dvorište. Mi smo do sada razumjeli da je bilo određeih pritisaka i teška situacija zbog Kosova, ali sada Fudbalski savez Srbije treba da završi tu priču sa UEFA i FIFA.

Hrvatski fudbalski velikani, primjetio je voditelj emisije Nebojša Petrović, podržavaju hrvatske klubove u BiH, a kao pozitivan primjer pomenut je Široki Brijeg, dok srpski fudbalski velikani nemaju tu praksu sa klubovima iz Republike Srpske.

-Nismo zadovoljni odnosom Saveza i klubova iz Srbije prema FSRS i našim klubovima. Želimo da se situacija pokrene u smjeru fudbala, ali da sve ne bude u jednom smjeru. Nama nije potreban novac, već stvaranje infrastrkture, gdje će talenti moći nesmetano da treniraju i razvijaju se. A to ne bi trebalo da bude problem jer imamo Specijalne i paralelne veze – rekao je na kraju Mile Kovačević, predsjednik Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Mile Kovačević