XS
SM
MD
LG

Krenula Vuletova mašina

Druga gostujuća pobeda, isti rival – posle Gradskog stadiona i na banjalučkom Predgrađu Kozara je savladala debitanta u prvoligaškoj konkurenciji Republike Srpske Željezničar, ovaj put 2:0 golovima Siniše Radoje u prvom i Vladimira Petkovića u drugom poluvremenu. Na taj način izabranici mladog trenera Vuleta Trivunovića napravili su jedan od odlučujućih koraka ka opstanku.

-Ovo su tri vrlo važna boda za nas na terenu protivnika koji zna i ume da igra, da se bori i požrtvovano dođe do cilja. Pobedili smo teškog protivnika koji je mnogima ove sezone zagorčao život. Mi smo uspeli da se dignemo nakon nesrećnog poraza u Mrkonjić Gradu od Slobode kada smo u sudijskoj nadoknadi primili pogodak – istakao je trener Kozare Vule Trivunović.

On je zadovoljan igrom koju su prikazali njegovi fudbaleri u Banjaluci na umetnoj podlozi koja je više odgovarala domaćinu.

-Svih 90 minuta odigrali smo momački i kvalitetno, pokazali karakter, htenje i veliku želju za pobedom. Na kraju materijalzovali smo bolju igru na terenu i stugli do zlatnih bodova. Čestitam mojim igračima koji su vratili samopouzdanje i nadamo se svi započeli pobednički put koji treba da nastavimo u narednim kolima na domaćem terenu protiv Sutjeske i Napretka. Nadamo se konačno srećnom epilogu – dodao je Trivunović.

Strelac prvog gola za gradiške crveno-bele iskusni vezista Siniša Radoja bio je srećan zbog još jednog prvoligaškog pogotka:

-Ono što je važno nastavio sam da tresem mreže i osećam da me lopta i te kako sluša. Nalazimo se u dobrom zaletu, trijumf protiv kvalitetnog Željezničara otvorila nam je nove vidike i skinula okove, verujemo da možemo ono što hoćemo. To je suština. Sada su pred nama dve možda i odlučujuće utakmice u kojima treba da ostvarimo presudnu bodovnu prednost, pobegnemo daleko od opasne zone, odnosno poslednjeg mesta na tabeli koje vodi u niž rang. Pobedom u Banjaluci Kozara je blizu opstanka.

Ono što može da ohrabri stručni štab Vuleta Trivunovića nema povređenih ni kažnjljenih fudbalera tako da će svi da budu na raspolaganju na susretu protiv Fočaka u narednu subotu.

Na susretu na banjalučkom Predgrađu protiv Željezničara kompletna uprava gradiškog prvoligaša predvođena predsednikom Milenkom Pavlovićem Milerom prisustvovala je utakmici i davala podršku stručnom štabu i fudbalerima. Posle utakmice igračima su čestitali u svlačionici na pozitivnom rezultatu i pokazali neverovatnu logističku podršku u nstojanju ostvarenja cilja opstanka u Prvoj ligi Republike Srpske.


Željezničar Sport Team 2 : 3 Sloga
Napredak 0 : 1 Sloboda
Sutjeska 2 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sutjeska 32 9 10 13 37
2 Kozara 32 9 10 13 37
3 Željezničar Sport Team 32 9 7 16 34
4 Sloboda (-6) 32 11 6 15 33
5 Sloga 32 7 10 15 31
6 Napredak 32 6 9 17 27