XS
SM
MD
LG

PFS Istočno Sarajevo sutra ide po trofej pobjednika Kupa Regija

Fudbaleri reprezentacije PFS Istočno Sarajevo sutra će u Trening centru N/FS Bosne i Hercegovine u Zenici igrati finalnu utakmicu Kupa Regija protiv PFS Gradiška.

Selektor ove reprezentacije, Aleksandar Simić, ističe za naš portal da je cilj reprezentacije da osvoji trofej.

- Nama je cilj pobjeda. Došli smo do finala i sada želimo da osvojimo taj trofej. Spremni smo za ovaj meč. Raduje nas to što ćemo pored onih igrača koji su iznijeli takmičenje do sada imati i pojačanja u igračima koje smo stavili na prvobitni spisak, ali koji iz raznih razloga nisu mogli igrati do sada, te će nam to sigurno značiti, rekao je za naš portal Aleksandar Simić.

Simić je pratio svoga protivnika u polufinalnim duelima.

- Pred nama je jako ozbiljan protivnik. Čak i da nismo gledali kako izgledaju na terenu rezultat sve govori. Postići 11 golova u dva polufinalna meča je pokazatelj da se radi o izuzetno ozbiljnoj reprezentaciji. Gledao sam ih, imaju tri jako opasna napadača, imaju pravog plejmejkera, Predraga Travara, kojeg poznajem od ranije, tako da nam neće biti nimalo lagano. Ali, mi vjerujemo u sebe, i idemo da osvojimo trofej.

Meč PFS Istočno Sarajevo-PFS Gradiška igra se sutra od 17,00 u Zenici, a meč sudi Ermin Sivac iz Zenice, a pomagaće mu Mirza Demir iz Kaknja i Moamer Čaušević iz Sarajeva.