XS
SM
MD
LG

Mladost cilja Kup

MRKONJIĆ GRAD-Košarkaši mrkonjićke Mladosti priželjkuju da treći put osvoje Kup Republike Srpske .Želja Mrkonjićana je velika! Još uvijek nisu zacijelile rane od prošle godine, kada su u finalu na svom parketu, u produžetku izgubili od „klinaca“, ekipe Student Igokea iz Aleksandrovca.

Protivnik izabranicima Gorana Sladojevića je Leotar.Trebinjci ove sezone igraju dobro u Prvoj ligi RS i u pauzi prevenstva znatano su pojačali ekipu.To je bilo vidljivo u meču u Prijedoru, gdje su domaći sastav pobjedili sa 13 poena razlike.

Trener Mladosti Goran Sladojević, svjestan je kvaliteta svoje, ali i ekipe Leotara. Ne bježi od uloge da je Mladosti faorit, jer igra u višem rangu takmi čenja, a i finalna utakmica se igra u Mrkonjić Gradu.

- Ne bježimo od uloge faorita! Međutim, kup takmičenje nosi jednu neizvjesnost, zanimljivost i često iznaneđenja.Ne pobjeđuje uvijek bolja i kvalitetnija ekipa.Imamo gorko iskustvo iz prošlogodišnjeg finala, kada smo nespretno izgubili od ekipe Student Igokea. Gosti iz Trebinja su naši stari znanci i sportski prijatelji. U Prvoj ligi Republike Srpske igraju odlično i želim da se što prije vrate u Premjer ligu BiH- kaže Sladojević.

Strateg Mrkonjićana dodaje da Leotar ima odličnu i poletnu ekipu, i da će trebati dosta truda i zalaganje njegovih izabranika da osvoje Kup RS.

-Mi ove sezone igramo dosta dobro u Premjer ligi BiH. Nadam se pobjedi i ne bježimo od uloge faorita. Ne sumnjam da će utakmica biti neizvjesna .Koliko smo god faoriti, toliko je prisutan i pritisak što igramo pred našom publikom - rekao je Sladojević.

 Kapiten Mladosti Đorđe Aleksić, poziva publiku da uveliča finale Kupa RS i da podrži njegovu ekipu,da po treći put osvoji pobjednički pehar.

-Treći put smo domaćin finala Kupa RS i naša je želja da treći put osvojimo pobjednički pehar.Još nas boli poraz u prošlogodišnjem finalu od ekipe Student Igokea.Želimo da se odužimo našim navijačima osvajanjem pobjedničkog pehara.Da možemo jedni drugima da pogledam u oči. Imali smo težak meč u prošlom kolu sa ekipom Kaknjom. Nekoliko igrača je lakše povrijeđeno. Očekumem da će svi biti spremni za utakmicu sa Leotarom. Pozivam ljubitelje košarke iz Mrkonjić Grada, ali i susjednih mjesta da dođu u što većem broju. Da nas podrže da osvojimo pobjednički pehar Kupa Republike Srske- rekao je Aleksić.

Utakmica Mladost - Leotar igra se u srijedu u sportskoj dvorani u Mrkonjić Gradu, s početkom u 17 časova.