XS
SM
MD
LG

EL: Bolan poraz Bajerna u Vitoriji

Košarkaši Baskonije savladali su Bajern sa 76-68 u okviru 22. kola Evrolige.

Prvi period nagovijestio je da nas čeka velika borba. I jedni i drugi su igrali sjajno u defanzivi. Iako je Baskonija imala i osam poean prednosti, Bajern je do kraja prvog perioda prišao na -3. U drugom periodu niti jedna ekipa nije uspjela da napravi veliku prednost. Poenima Fotmana sa zvukom sirene, Baskonija na odmor odlazi sa poenom prednosti.

Trojkama Vildoze i Dženinga, Baskonija dolazi do sedam poena prednosti na startu drugog poluvremena. Ipak, uporni Bajern se nije predao. Uspjeli su se vratiti u meč i doći do izjednačenja. Ipak, odgirali su očajno kraj treće i početak poslednje četvrtine pa je Baskonija imala +9. Bajern je potom napravio seriju 7-0 i vratio se u igru. Imali su gosti svoje šanse ali većina napada bila je jako loša u završnici. Mnogo je nedostajao Stefan Jović u organizaciji napada i Baskonija je to iskoristila i slavila na kraju.

Baskoniju je do pobjede predvodio Džening sa 13 poena dok je najbolji kod Bajerna bio Vilijams sa 18 poena. Baskonija je uspjela nadoknaditi -6 iz Minhena i sada je bolja u međusobnom odnosu sa Bajernom, što na kraju sezone može biti jako važno.

Foto: Evroliga