XS
SM
MD
LG

Lokomotiva se revanširala Iskri

Iskra se igrala sa vatrom i dobro se opržila, Lokomotiva je na domaćem terenu u Brčkom savladala gostujuću ekipu rezultatom 4:2.

Tim Selme Omerović poklekao je u Brčkom i to tek drugi put u ovoj sezonI. Loš pristup, olako shvatanju utakmice i posebno slab voljni momenti igračica Iskre, glavna su tri razloga zašto je ekipa iz Bugojna poražena od Lokomotive, a domaća ekipa je odigrala najbolju utakmicu od nastavka sezone.

Derbi četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine svakako je opravdao očekivanja. Od početka meča sve je bilo u znaku domaćina, koji je preuzeo terensku inicijativu, posjed lopte, otvorenije su ušle u meč i željele su do gola.

U 11. minuti Lokomotiva je povela, Vrsajko je pronašla dijagonalom Mujkić, koja prima dobro loptu i postiže pogodak. Zatim su Bugojanke imale odličnu priliku preko Jović, koja je šutirala glavom nakon centaršuta Gradinović, ali je Fačić dobro intervenisala.

Do kraja prvog poluvremena, viđena je veoma čvrsta borba za svaku loptu, ali Lokosice su bile konkretnije u napadu. To im se isplatilo u 42. minuti, Trujić je poslala dugu loptu u prostor za Vujadin, koja se sjajno snalazi i postiže pogodak, pa tako donosi prednost od 2 gola razlike domaćoj ekipi, što je bio i konačan rezultat prvog dijela igre.

U nastavku utakmice gostujuća ekipa ulazi nešto agresivnije. Prvu šansu imale su preko Osmančević u 55. minuti, kada je zatresla prečku. Onda 10. minuta kasnije Iskra je smanjila rezultat na 2:1, nakon što je Jović pogodila suprotni ugao gola Lokomotive.

Ipak, Lokosicama nije dugo trebalo da vrate prednost od dva razlike, Zukić je u 71. minuti poslala loptu u prostor za Damjanović, a ona rutinski matira Kundić.

Zatim u 76. minuti Iskra je postigla pogodak iz ničega, nakon velike greške u odbrani domaće ekipe, poklon je iskoristila Jović i smanjila rezultat na 3:2. Međutim 4. minute poslije sjajna Damjanović postigla je svoj drugi pogodak na utakmici, nakon sjajnog šuta izvan šesnaesterca, trese mrežu i donosi veliku prednost svojoj ekipi.

U nadoknadi vremena Vujadin je srušena u šesnaestercu od čuvara mreže Kundić i Račić je dosudila kazneni udarac za domaći tim, a Damjanović je mogla da postigne het trik na ovom meču, ali odlična Kundić odbranila je njen udarac, pa se na kraju utakmica završila rezultatom 4:2.

Trener Ilišković zadovoljan je igrom svoje ekipe nakon utakmice.

- Odlična utakmica, sve čestitke mojim igračicama. Vjerujem u njih, znao sam da mogu da odigraju mnogo bolje nego prije nekoliko dana u prvenstvu. Odlično su ušle u utakmicu, diktirale tempo i na kraju zasluženo slavile. Čestitke ekipi Iskre. Pokazale su karakter i zašto su trenutno u vrhu našeg ženskog fudbala, izjavio je Milorad Ilišković, trener Lokomotive

. - U ovaj meč Kupa BiH smo ušle spremnije nego inače, odlučne u namjeri da ispravimo loš rezultat koji se desio u prošlom međusobnom ishodu. Meni je jako drago što smo ispoštovale riječi i taktiku našeg trenera i što smo se borile kao laviše, što priliči ovom klubu. Željela bih da se zahvalim gostima na fer i korektnoj igri, punoj žara i borbenosti. Također čestitke idu i mom timu koji su mi omogućili da postignem dva gola i da se tako na neki način vratim u golgetersku formu, rekla je Marija Damjanović, dvostruki strijelac na utakmici.

Selma Omerović čestitala je domaćoj ekipi na prolazu dalje.

- Nisam osoba koja raži alibi, uvijek ću čestitati ekipi koja pobjedi kako god to bilo. Danas smo u prvom poluvremenu potpuno nadigrane od strane Lokomotive, u drugom poluvremenu smo krenuli maksimalno orijentisani prema protivničkom golu i uspijeli u dva navrata smanjiti rezultat, ali nažalost pretjerana orijentacija ka naprijed, učinila je da Lokomotiva ima puno više prostora za kontranapade što su i iskoristile. Način na koji su slavile svoje golove govori koliko su ovu pobjedu željele, imale su zaista veliko srce danas i u konačnici mogu reći da je bilo i zasluženo. Istini na volju, imali smo problema za povredama i nismo bile maksimalno spremne za ovu utakmicu, ali to nikako ne umanjuje veličinu pobjede domaće ekipe. Poštujem mnogo Lokomotivu, njihov rad i od srca im želim što bolji plasman u nastavku takmičenja, kaže Selma Omerović, trener Iskre.

ŽFK Lokomotiva Brčko - ŽNK Iskra Bugojno 4:2 (2:0)

Stadion: Lokomotiva Gledalaca: 150 Glavni sudija: Tanja Račić (Banja Luka). Pomoćnici: Tamara Došen (Prijedor) i Damir Lazić (Brčko). Žuti kartoni: Lokomotiva (Mujkić, Mešanović), Iskra (Piskić, Jović, Kundić).

Lokomotiva: A. Fačić, Džanić, Mujkić (od 90+3. I. Fačić), Vrsajko, Mešanović, Trujić, Vujadin, Ćosic (od 90+2. Gavrić), Zukić, Ilić, Damjanović. Trener: Milorad Ilišković.

Iskra: Kundić, Bajrić (od 48. Haračić), Lužić, Jašarević, Osmančević (od 81. Milvo), Grebenar, Piskić, Dijaković, Gradinović, Jović, Koluh. Trener: Selma Omerović.

Igračica utakmice: Marija Damjanović (Lokomotiva Brčko).

ŽFK Lokomotiva Brčko