XS
SM
MD
LG

NBA: Tobajo i Embid odveli Filu do 3-1

Košarkaši Filadelfije poveli su sa 3-1 u pobjedama protiv Bruklina u četvrtfinalu Istoka. Oni su slavili u Bruklinu večeras sa 112-108.

Od samoga starta igralo se u sjajnom ritmu. Brza i veoma dobra košarka sa obje strane, igrala se u prvom periodu. Ipak, Bruklin je većim dijelom prvog perioda bio bolji tim. Alen i Lavirt su igrali sjajno pa je Bruklin prvi period dobio sa 33-24. Filadelfija je bolje otvorila drugi period i vratila se u igru. Međutim, Bruklin nije dao vodstvo. Imali su i deset poena prednosti ali na odmor su otišli sa +6.

U treći period Bruklin bolje ulazi. Došli su na startu do deset poena prednosti a kasnije su održavali vodstvo konstantno. Ta prednost nije bila prevelika i kretala se od pet do osam poena prednosti a nakon trećeg perioda bilo je 91-85 za Bruklin. Na početku poslednjeg perioda Fila je prišla na poen zaostatka. Ipak, Bruklin se odvojio ponovo preko sjajnog Rasela.

Fila se nije predavala. Napravili su preokret i poenima Embida poveli su sa 102-101. Bruklin je uzvratio preko Rasela i poveli su sa 106-104. Trojkom Redika povela je Filadelfija 107-106. Međutim, nije bio kraj drame. Džo Heris je pogodio za 108-107 vodstvo Bruklina. Trojkom Tobaje Herisa, Fila je povela 110-108. Alen gubi loptu na drugoj strani, Tobajo pogađa bacanja i Fila dolazi do pobjede.

Embid je predvodio Filu sa 31poenom, 16 skokova, sedam asistencija i čak šest blokada, Tobajo je dodao 24 poena a Bobi Marjanović je imao četiri poena i pet skokova. Bruklin je predvodio Lavirt sa 25 poena dok su Rasel i Alen dodali po 21 poen.

Fila je na korak od prolaza a šansu će imati u narednom meču kada će oni biti domaćini.

Foto: Stadiu Astro