XS
SM
MD
LG

Kalemi ne daju trofej Kupa

Kalemi iz Trebovljana odbranili su titulu pobjednika Kupa Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška pošto su u finalnoj utakmici ostvarili minimalnu pobjedu protiv Obradovca. Jedini gol na utakmici postigao je Stefan Gajić u 55. minutu susreta.

Oko pet stotina gledalaca okupilo se na Gradskom stadionu, a finalisti Kupa im nisu ponudili mnogo uzbuđenja. Udarac Čegara u 28. minutu susreta zaustavio je Huremović. Pred kraj prvog poluvremena Gajić nije najbolje reagovao pred golom Obradovca. Priliku utakmice propustio je Gajić kada je u 57. minutu samo trebao skrenuti loptu u gol, a on je pogodio golmana Obradovca koji je stajao pored stative. Obradovac je potom sve snage poslao u napad, ali uspjeli su stvoriti samo dvije poluprilike udarcima sa distance. Prvo je u  67. minutu dobar udarac Marjanovića Maričić skrenuo u korner, a pet minuta kasnije i Ališićev pokušaj osujetio je golman Kalema.

„Ostvarili smo svoj cilj i jako smo zadovoljni. Iako smo se fokusirali na Kup i u prvenstvu smo u vrhu tabele, igramo dobre utakmice i nadam se da ćemo tako nastaviti i dalje“, rekao je kapiten Kalema Dušan Švraka.

Opštinski fudbalski savez Gradiška broji 27 klubova. Pravo nastupa u Kupu imaju timovi koji se takmiče u Područnoj i Opštinskoj ligi Gradiška.

„Drago nam je da smo ovom utakmicom uveličali svečanosti povodom Dana grada. Sve je bilo korektno u finalu. Možda je malo sparno vrijeme uticalo da ove ekipe iz nižih rangova nemaju snage dovoljno, ali mislim da je zadovoljstvo bilo biti danas ovdje na ovom terenu“, rekaoje Ilija Gigović predsjednik Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška.

Pobjedom u finalu opštinskog Kupa Kalemi su stekli pravo nastupa u kvalifikacijama za predstavnika Opštinskog fudbalskog saveza Gradiška u Kupu Republike Srpske. Protivnici u kvalifikacijama će im biti drugoligaši Jedinstvo i Dubrave, te član Regionalne lige Lijevče iz Nove Topole. Pobjednik kvalifikacija pridružiće se Kozari u glavnom žrijebu Kupa Republike Srpske.

 

www.gradiska.tv