XS
SM
MD
LG

EL: CSKA na F4, Barsa izborila majstoricu

Foto: Evroliga

Košarkaši CSKA savladali su Baskoniju sa 92-83 te su sa ukupnih 3-1 u pobjedama, prošli na završni turnir Evrolige.

Prvi period bio je prilično izjednačen i sa dosta dobrih poteza sa obje strane. Baskonija je ipak bila za nijansu bolja i dobila je prvi period sa 22-20. U drugom periodu Baskonija je bila mnogo bolji rival. Predvođeni Šengelijom, Poareom i Garinom, domaći su imali i dvocifrenu prednost. Ipak, na odmor odlaze sa devet poena prednosti.

Odlična igra Baskonije nastavljena je i u trećem periodu. Igrali su veoma atraktivno i dosta sigurno su održavali vodstvo. Ipak, u samoj završnici trećeg perioda CSKA se vraća i prilazi na -3. Održavala je Baskonija vodstvo i u poslednjem periodu sve do vodstva 76-72. Tada su naprosto pali. Za sedam minuta nisu postigli poena što je CSKA iskoristio i serijom 14-0 riješili su pitanje pobjednika. Baskonija je pokušala da se vrati ali nisu imali šanse.

CSKA je do pobjede predvodio De Kolo sa 27 poena dok je Baskoniju predvodio Poare sa 19 poena.

Pobjedu je ostvarila i Barselona. Barsa je sa 82-72 savladala Efes te su izjednačili na 2-2 u pobjedama. Prvi period sjajno je odigrala ekipa Efesa i dobili su ga sa 22-15. Barsa je u drugom periodu uhvatila ritam i na poluvremenu su imali samo poen zaostatka. Treću period Barsa je odigrala impresivno i dobila ga je sa 27-12. Pokušao se Efes vratiti u poslednjem periodu ali nisu imali snage.

Barsu je do pobjede predvodio Kjurk sa 19 poena dok je Larkin dao 20 poena za Efes. Majstorica koja će odlučiti ko ide na F4, na prgoramu je u srijedu u Istanbulu.