XS
SM
MD
LG

Sramno izdanje Partizana

Pobeda na mišiće: Nikola Janković /Foto: Dušan Sandić 

Partizan NIS je nakon neizvesne završnice zabeležio svoju drugu pobedu u isto toliko odigranih kola Superlige Srbije. Crno-beli su na svom terenu savladali Tamiš sa 84:80 (16:21, 29:25, 17:8, 22:26)

 

Partizan NIS je u drugom kolu Superlige Srbije zabeležio svoju drugu pobedu. U hali "Aleksandar Nikolić", crno-beli su nakon neizvesne završnice meča savladali Tamiš sa 84:80. Gosti iz Pančeva, tim koji je kroz KLS obezbedio učešće u Superligi, pokazao je odlučnost da u beogradskom Hramu košarke prikaže sebe u najboljem mogućem svetlu. Takav pristup i odličan šut, gostima su doneli početnu prednost, koja je iznosila i deset poena, da bi posle prve deonice gosti vodili sa 16:21. 

U drugoj deonici, crno-beli preuzimaju vođstvo, ali gosti ponovo uspevaju da dođu do prednosti, pa se na petnaestominutnu pauzu otišlo sa pola koša više na kontu Tamiša. Treća četvrtina, donela je nešto ubedljiviju igru crno-belih koji su stekli +10. Ipak, gosti se ni jednog trenutka nisu predavali, naprotiv, na 28 sekundi pre kraja, Tamiš je prišao na 82:80. Tada su crno-beli odigrali dobar napad koji je Markus Pejdž pretvorio u poene sa linije slobodnih bacanja, nakon nesportskog faula. U preostalih 10 sekundi meča, rezultat se nije menjao, pa su košarkaši Partizana NIS tako došli do svog drugog trijumfa u Superligi Srbije. 

Na konferenciji za medije, trener Partizana NIS, Andrea Trinkijeri je izrazio nezadovoljstvo zbog svega viđenog na terenu: 

"Nisam imao školu za jednu ovakvu utakmicu, pa ću onako kako mi dođe da pričam. Igrati za Partizan je čast i velika odgovornost jer je ovo najuspešniji klub u ovoj sredini i sa velikom energijom svi žele da to liči na nešto bolje. Čestitam Tamišu na vrhunskoj igri, bili su 10 puta bolji nego mi, 50 puta više fokusirani. Mi smo se kao igrači i kao trener osramotili. Nema drugih reči. To je sramota i nismo ispunili odgovornost da igramo za Partizan. Meni je jako žao, ali ako mi je žao nema ništa od toga. Reči nisu potrebne u ovoj situaciji. Voleo bih da se ovo ne ponovi, ali iskreno ne znam. Kada jedna ekipa iz KLS dođe u 'Pionir' i igra kvalitetniju, pametniju, čvršću, tvrđu košarku onda znači da smo nešto pogrešili, ali ne danas. Juče, prekjuče, a sigurno nećemo sutra pogrešiti. Ovo je odgovornost. Mene rezultat uopšte ne zanima. Mene pristup, koncentracija, ozbiljnost interesuju. Sa Megom smo bili dobri, šest dana kasnije katastrofalni. To je nezrelo, neodgovorno i ne sme da se dogodi. Desilo se i sada ćemo lepo da pogledamo koje su stvari važne da jedan trener i igrač trenira odnosno igra za Partizan", istakao je Trinkijeri. 

Krilni centar crno-belih, Stefan Janković se složio sa mišljenjem trenera. 

"Ovakva utakmica ne sme da se dogodi. Ne možemo da ulazimo ovako bez fokusa, odbrane. Tamišu svaka čast, ali zna se ko je bolja ekipa. Ovako nešto ne sme da se ponovi. Već na sutrašnjem treningu moramo da budemo bolji. Svaka ekipa će sada da gleda ovaj meč i da bude dodatno motivisan. Moramo od prve sekunde da pokažemo ko smo" , poručio je Janković. 

Crno-beli sledeći meč u Superligi igraju u nedelju, 5. maja od 20:30. Rival Partizana NIS biće Dinamik, a utakmica se igra u hali "Aleksandar Nikolić". 

Partizan NIS: N. Janković 14, Pejdž 6, Trifunović 2, Pušica 9, Marinković 7, Jaramaz 11, Veličković 4, Pecarski 16,  Zagorac 6, S.Janković 3, Gagić 2, Nikolić 4

Tamiš :Ilkić 15, Smiljanić 13, Knežević 5, Jeković 8, Kapetanović 5, Mtirović 20, Tornjanski, Čabrilo, Radović, Jereminov 8, Burić 4, Čvorović 2

Izvor: KK Partizan

 


Dynamic VIP PAY 85 : 79 Sloboda
Mega Bemax 97 : 95 OKK Novi Pazar
Tamiš 80 : 84 Partizan NIS
Tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 2 2 0 4
2 Tamiš 2 1 1 3
3 Sloboda 2 1 1 3
4 Dynamic VIP PAY 2 1 1 3
5 Mega Bemax 2 1 1 3
6 OKK Novi Pazar 2 0 2 2