XS
SM
MD
LG

Remi Borca i Kozare (video)

Kozara - Borac 2:2

Neriješeno sa Borcem

Na Gradskom stadionu u Gradišci u danas odigranoj utakmici 7. kola Lige za prvaka I lige Republike Srpske pred oko dvije stotine gledalaca FK Kozara i Borac iz Banja Luke podijelili su bodove odigravšii 2-2.

U obostrano otvorenoj utakmici, prva prijeti Kozara preko Glišića u 2. minuti. U 4. minuti srušen je Lekanić, slobodni udarac izvodi Mojović, ali šutira pored gola. U 9. minuti Novaković izbjegava ofsajd zamku, ali nespretno prihvata loptu i odbrana Borca izbacuje u korner. Ponovo je Novaković u šansi u 18. minuti, ali odlazi suviše koso nakon pasa Petkovića i šut završava sa vanjske strane gola. Pokušava Glišić šutom sa dvadeset metara u 29. minuti, ali lopta odlazi zamalo pored gola. Dva minuta kasnije ponovo pokušava Mojović, poslije prekida, ali bez opasnosti po gol Kozare. U 42. minuti slobodan udarac sa nekih osamnaest metara odlično izvodi Aničić i dovodi Borac u vođstvo od 0-1. U posljednjoj minuti poluvremena, Petrović centrira, ali golmana Topolovića vara let lopte i ona pogađa stativu i rezultat se ne mijenja.

I u drugom poluvremenu i jedna i druga ekipa nastavlaju sa dobrom igrom. U pokušaju da dođe do lopte u 48. minuti Novakovića ruši golman Topolović, ali sudija Lazić pokazuje da je samo korner. Igrao se 52. minut kada odbranu Borca dribla Glišić i sa vrha šesnaesterca šutira ka golu, Topalović brani, ali požrtvovano na loptu natrčava Novaković i postiže izjednačujući pogodak. Uzvraća Borac, ali Šikanjić ne uspijeva zahvatiti glavom loptu. Novaković je ponovo u prilici u 67. minuti nakon prekida koji je izveo Šakić, šutira glavom, ali zamalo pored gola. Uzvraća Borac iz kontranapada, najprije Mojovića zaustavlja Modić, da bi minut kasnije Modić bio brži i intervenisao ispred Šikanjića. U 78. minuti Glišić šutira, ali slabo, slijedi brza kontra Borca i Šikanjić postiže gol za vođstvo Borca 1-2. Ipak, ne predaju se fudbaleri Kozare pred novim premijerligašem, i nakon par pokušaja organizovanja napada, uspijevaju u 88. minuti kad Novaković izlazi sam pred Topolovića i postiže danas svoj drugi gol za novo izjednačenje. Mogla je Kozara u nadoknadi i do sva tri boda ali šut Glišića završava zamalo pored stative i ostaje 2-2.

Sljedeće 8. kolo Lige za prvaka I lige Republike Srpske igra se već u subotu 25. 5. 2019. godine. Fudbaler Kozare putuju u Banja Luku u goste drugom banjalučkom prvoligašu Željezničar Sport Team-u. Utakmiva počinje u 17 časova.

Kozara - Borac 2:2 

FK Kozara (Gradiška): Modić S., Petrović O., Raspudić B., Maksimović S., Šakić M. (od 74. min. Kukić M.), Glišić D., Gavrić N., Novaković M., Petković V. (od 86. Ostojić B.), Kondić A., Kukavica A. (od 61. min. Lolić D.), trener Janković I., nisu igrali: Dončić D., Komljenović D., Gvozden S., Đurić L.

Borac (Banja Luka): Topolović K., Bajić D., Šikanjić M., Ćosić Đ. (od 62. Kujunđić M.), Dujaković S., Burazor B., Mojović N. (od 77. Žeravica M.), Batar B., Popović A., Aničić I., Lekanić N. (od 54. min. Jakupović D.),  trener Vojvodić D., nisu igrali: Trkulja N., Danilović V., Runić N., Ziljkić A.


Kozara 2 : 2 Borac
Rudar Prijedor 1 : 0 Željezničar Sport team
Podrinje 0 : 2 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 29 23 5 1 74
2 Sloga 29 17 4 8 55
3 Željezničar Sport team 29 14 3 12 45
4 Rudar Prijedor 29 12 7 10 43
5 Kozara 29 12 7 10 43
6 Podrinje 29 9 5 15 32