XS
SM
MD
LG

Remi BiH i CG

Kapiteni reprezentacija BiH i CG sa sudijama

Ženska seniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je juče u prijateljskom meču u Trening centru NS/FS BiH u Zenici neriješeno 0:0 sa Crnom Gorom.

U prvom poluvremenu terensku inicijativu je imala reprezentacija BiH i stvorila je više prilika, a najbolja je neiskorištena u 45'. Dajana Spasojević je prošla po lijevoj strani i ubacila loptu za Nikolinu Vujadin koja šutira preko gola.

Slična igra viđena je i u drugom periodu igre. Selma Kapetanović je u 75' izvela slobodan udarac iskosa sa desne strane, a najviša u skoku bila je Melisa Hasanbegović koja sa 7 metara glavom loptu šalje pored gola.

Valentina Šakotić je u 84' prošla po desnoj strani i pogodila prečku. U nastavku akcije Selma Kapetanović sa ivice kaznenog prostora šutira preko gola.

Pokušala je Šakotić i u 90' sa 15-ak metara, ali crnogorske odbrambene igračice blokiraju njen udarac. U sudijskoj nadoknadi Selma Kapetanović sa desetak metara šutira preko gola i to je bila posljednja prilika susreta.

Selektorka reprezentacije BiH Samira Hurem je po završetku utakmice Izjavila:

„Čestitam igračicama i jedne i druge ekipe. Zaista je bilo teško igrati u prvom poluvremenu i to se osjetilo na obje ekipe. Kada su se vremenski uslovi poboljšali i igra je bila bolja. Drago mi je da smo mi bili tim koji je stvorio više prilika, naročito nakon izmjena koje smo napravili, kad su ušle mlađe igračice. To nam je i bio cilj, da spojimo mladost i iskustvo. Odigrali smo dobru utakmicu, a nekoliko novih igračica je pokazalo da posjeduje kvalitet. Na nama je da još radimo na fizičkoj pripremi i da što spremniji dočekamo kvalifikacione utakmice.“

Bosna i Hercegovina-Crna Gora 0:0

Trening centar NS/FS BiH, Zenica.

Sudija: Merima Čelik (Sarajevo).

Pomoćne sudije: Amira Spahić, Aida Jusufović (Sarajevo).

Četvrti sudija: Nejra Ališpago (Sarajevo).

Žuti kartoni: Medić, Aleksić (BiH), Ramčilović, Bulatović (Crna Gora).

Bosna i Hercegovina: Envera Hasanbegović, Valentina Šakotić, Nikolina Vujadin, Melisa Hasanbegović, Marija Aleksić, Dajana Spasojević, Aida Hadžić, Milena Nikolić, Mejrema Medić, Selma Kapetanović, Amela Kršo. Igrale su još: Minela Gačanica, Sumeja Bektaš, Šejla Selimović, Sara Kreča, Nikolina Milović, Marija Damjanović. Selektorica: Samira Hurem.

Crna Gora: Ivana Čabarkapa, Aleksandra Popović, Tatjana Đurković, Dženita Ramčilović, Jasna Đoković, Nađa Stanović, Marija Vukčević, Helena Božić, Jadranka Pavičević, Darija Đukić, Milica Šebek. Igrale su još: Slađana Bulatović, Armisa Kuč, Jelena Karličić, Maja Šaranović, Jelena Vujadinović, Ana Knežević, Maja Maraš. Selektor: Mirko Marić.

 


SFK 2000 21 : 0 Spartak 2013
Iskra 0 : 2 Emina
Fortuna 3 : 1 Libero
Radnik Bumerang 3 : 0 FK Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 SFK 2000 14 14 0 0 42
2 Radnik Bumerang 14 10 2 2 32
3 Emina 14 8 3 3 27
4 Iskra 14 6 2 6 20
5 Libero 14 5 3 6 18
6 FK Sloboda 14 2 2 10 8
7 Fortuna 14 1 3 10 6
8 Spartak 2013 14 1 3 10 6